20. september 2020
Her i dette naturskønne område kan alle kandidater sætte plakater op, hvis de lover at stemme for klimapolitiske tiltag. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Her i dette naturskønne område kan alle kandidater sætte plakater op, hvis de lover at stemme for klimapolitiske tiltag. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er rigtige valgløfter velkomne i det åbne land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er rigtige valgløfter velkomne i det åbne land
Gribskov - 20. maj 2019 kl. 15:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På en naturskøn mark i Tibirke er partier og kandidater velkomne med plakater, hvis de lover at bryde partidisciplinen og stemme for alle klimapolitiske tiltag, der med deres stemme kan opnå flertal, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Så snart valget er overstået, bliver det taget ned. Det skal jo ikke blive til et skiltelandsskab, lyder det fra stutteriejer Søren Grene, indehaver af stutteri Tirsvæld på Bækkebrovej i Tibirke.

Lige over for indkørslen til parkeringspladsen ved Tibirke Kirke og på sin mark, der går ned til Holløse Bredding, har han placeret et stort to fløjet skilt med et klart budskab: Klimaet er vores valg.

- Det har jeg selvfølgelig sat op, fordi jeg ønsker at dette folketingsvalg skal være et klimavalg. Hvis vi ellers kan nå det, så er det nu, at valget skal handle om klimaet. Vores børnebørn får ikke det valg, siger han.

- Med placeringen af skiltet håber jeg, at alle, der ser det, også vil betragte det som et klimavalg. Jeg har ikke selv aktiv i noget politisk parti, men jeg ved, hvem jeg vil stemme på. Jeg håber selvfølgelig, at andre også vil tænke på klimaet, når de stemmer, siger Søren Greene.

- Da jeg ønsker, at så mange politikere og politiske partier som muligt vil arbejde for klimaet, tilbyder jeg at alle partier og kandidater med et klimapolitisk budskab gerne må stille plakater og bannere op på marken. Der er dog den betingelse, at de skal forpligtige sig til at stemme for alle klimapolitiske forslag, som med deres stemme kan opnå flertal i Folketinget. Det nytter altså ikke, at kandidaterne her før valget siger, at de går ind for et bedre klima, og at de så senere vil følge en partidisciplin og stemme mod et klimapolitisk tiltag. Man skal være villig til at bryde partidisciplinen. Hvis man kan love det, er man her op til valget velkommen med sine budskaber i det åbne land, siger Søren Grene.

Hans eget store skilt med teksten »Klimaet er vores valg« er også en klimavenlig handling. Der er nemlig tale om genbrug af to solide porte, som skulle udskiftes på gården. De er lavet så solidt, at de også kan bruges ved endnu et valg.

Søren Grene afslører, at han selv er forfatter til teksten og at han har fået hjælp af sin gode ven filmscenografen Sven Wichmann til at gøre den grafisk appetitlig.

- Vi har nemlig samme mening om, hvad valget bør handle om, siger Søren Grene.

I tidligere artikler i Frederiksborg Amts Avis er det fremgået, at det er ulovligt i følge naturbeskyttelsesloven at opsætte reklameskilte i det åbne land. Der praktiseres dog den undtagelse, at der i ugerne op til et valg ikke skrides ind for trailere med politiske budskaber. Frederiksborg Amts Avis kan tilføje, at der flere steder heller ikke skrides ind over for store plakater, trailere og bannere, der reklamerer for andet end politiske budskaber.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?