18. oktober 2021
Det lignede absolut ikke nogen forestående skilsmisse, da prins Henrik og dronning Margrethe tog på tur til traktørstedet Fændrikshus, mens der blev holdt fortællefestival i 2016. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Det lignede absolut ikke nogen forestående skilsmisse, da prins Henrik og dronning Margrethe tog på tur til traktørstedet Fændrikshus, mens der blev holdt fortællefestival i 2016. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Henrik og Margrethe dementerede en sladderhistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik og Margrethe dementerede en sladderhistorie
Opdateret 16. februar 2018 kl. 10:46
Gribskov - 16. februar 2018 kl. 10:05
Af Karl Erik Frederiksen

Mens nogle medier bragte forlydender om, at prins Henrik og dronning Margrethe stod foran et brud, tog familien på skovtur til en fortællefestival midt i Gribskov - og den episode var næsten som et af de eventyr, der blev fortalt på fortællefestivalen WOODstories, der blev holdt på traktørstedet Fændrikshus midt i Gribskov på bredden af Esrum Sø, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Uden Prins Henriks indsats intet besøgscenter

Den færøske fortæller Anna Luise Joensen var i gang med at fortælle et eventyr om sin egen datters drøm om at møde dronning Margrethe. I mens listede sportsklædte sikkerhedsvagter diskret rundt i skovbrynet, hvor fra de ubemærket kom ind på pladsen. Netop som fortælleren sluttede historien, kunne publikum se den store hvide motorbåd Viking komme sejlende tværs over Esrum Sø med kurs mod traktørstedet.

Det var den sidste weekend i maj. Året var 2016 - og det var i den tid, at formiddagsblade og ugeblade bragte forlydender om, at Henrik og Margrethe stod foran noget, der kunne ligne en skilsmisse. Det var ikke hvad publikum så. De så, at midt i båden sad en glad og gestikulerende mand og ved hans side en glad kvinde - og på de andre bænke andre glade mennesker og nogle hunde. Først da båden lagde til, blev følget genkendt af festivalens publikum.

Kort efter kom dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary samt deres fire børn, de to royale glathårede gravhunde samt Mary og Frederiks border collie Ziggy gående eller løbende op ad landgangsbroen til traktørstedet.

Spillemændene fra Nøddeknækkerne greb straks fat i deres instrumenter og bød familien velkommen med en frisk svensk folkemelodi.

- Tak, tak, tusind tak, sagde prins Henrik, som standsede op og lyttede.

Den royale familie tog plads i skyggen på terrassen, mens festivalens publikum sad og lå på plænen eller en trappe, der fungerede som tribune.

På et tidspunkt red en ung pige forbi ude på Søvejen. Prins Henrik rejste sig og kaldte pige og hesten hen til sig, så han og børnebørnene kunne kæle den på mulen.

Da den kongelige familie skulle tilbage til båden, gik prins Henrik og dronning Margrethe smilende og pludrende arm i arm - tydeligt lykkelige over, at de i al ubemærkethed kunne tage på familietur til et traktørsted, som samtidig var hjemsted for en festival.

Den dag dementerede de alle de historier, der havde verseret om, at de var ved at gå fra hinanden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der blev også fortalt eventyr på WOODstories i 2017 - men uden den royale familie som tilhørere. I år åbner festivalen 26. maj på kronprins Frederiks fødselsdag, så heller ikke den dag kan Nordkystfortællerne, der arrangerer festivalen, forvente at få besøg af den kongelige familie fra Fredensborg Slot.

arrow Royal bisættelse markeres med kirkeklokker, møller og flag
20. februar 2018 kl. 08:08 Opdateret: kl. 08:10
arrow Præst tæt på kongefamilien bisætter prins Henrik
20. februar 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 06:30
arrow Over 5000 så mandag prins Henriks båre
19. februar 2018 kl. 20:11 Opdateret: kl. 20:20
Rejser du til udlandet i år?