26. august 2019
Tidligere byrådsmedlem Peter Rixen mener ikke, at Gribskov Kommune gør nok for at forhindre butiksdød i Helsinge.  Foto: Karl Erik Frederiksen
Tidligere byrådsmedlem Peter Rixen mener ikke, at Gribskov Kommune gør nok for at forhindre butiksdød i Helsinge. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handelsliv møder stor kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handelsliv møder stor kritik
Gribskov - 10. september 2018 kl. 08:47
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I takt med udviklingen i Hillerød sker der en afvikling i Helsinge, hvor handelslivet er på retræte. Det mener tidligere byrådsmedlem Peter Rixen, som selv er erhvervsdrivende i byen med Nordsjællands Antik & Møbelsnedkeri.

Han mener, at Helsinge sakker bagud, når det kommer til erhvervslivet og detailhandlen.

- I Hillerød har de et meget aktivt erhvervsforum og gør meget for, at Hillerød er et center i Nordsjælland. Så konkurrencen derfra er mere og mere skærpet, siger Peter Rixen, som mener, at kommunen hviler på laurbærrene.

- Der bliver gjort alt for lidt. Der er ikke nogen strategi fra kommunens side. Det er en trist udvikling, og jeg mener, kommunen snorksover, siger han.

Morten Ulrik Jørgensen (NG), som er formand for udvalget for turisme, erhverv og oplevelsesøkonomi, anerkender butiksdøden, men han mener ikke, at man som kommune kan ændre på det. I stedet skal fokus målrettes mod, at Helsinge bliver en boligby.

- Det der med at få liv i butikkerne er jo ikke noget en kommune kan fikse. Vi skal passe på de butikker, vi har og få nogle mennesker ind i bykernen som erstatning for de her butikker. Og så skal vi skabe noget liv med nogle pladser og skatebaner. Mange vil gerne tilbage til de gamle dage, som man må erkende, er forbi. Vi skal holde op med at tro, at vi kan konkurrere med Hillerød og København. Vi skal tro på, at vi kan lave en boligby med et godt kulturliv og et godt fritidsliv, siger udvalgsformanden.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede