22. september 2020
Der var godt fyldt ved bordene i det store telt, da der var sildebord til havnefest i Gilleleje søndag.
gallery icon

Se billedserie

Der var godt fyldt ved bordene i det store telt, da der var sildebord til havnefest i Gilleleje søndag.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håndmadder og øretæver til havnefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndmadder og øretæver til havnefest
Opdateret 30. juli 2013 kl. 08:07
Gribskov - 29. juli 2013 kl. 05:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gilleleje: Havnefesten sidste dag blev traditionen tro skudt i gang med et sildebord. I tre timer - fra 10.00 til 13.00 - kunne havnens gæster lade sig friste af en håndmad.

- Vi plejer at regne med 800 deltagere, men jeg skal ikke kunne sige, hvad vi når i dag, siger ansvarlig for havnefesten Lasse Nordahl Petersen og afslører, at der som regel bliver langet ganske mange sildemadder over disken.

arrow Læs også: 18-årig sigtet for drabsforsøg ved havnefest

Af de mange hundrede spisende har der fem år i træk været en flok særligt indbudte frokostgæster. Det er beboerne fra plejehjemmet Bakkebo.

- Det er en tradition at inviterer de gamle fra Bakkebo - det har vi altid gjort. De skal også have del i festlighederne, og vi ved de ser frem til det, siger Lasse Nordahl Petersen og fortsætter:

- 10 procent af vores overskud fra lotteriet går også til Bakkebo. Det giver dem meget glæde og mulighed for at stable nogle arrangementer på benene, siger den ansvarlige for havnefesten.

Omkring 40 beboere fra Bakkebo havde taget turen til sildebordet med både karry-, marinerede og røgede sild inklusiv en lille snaps, som havnefesten allernådigst havde fået lov at servere. Under maden spillede orkestret De farende Svende op til dans, og det tilbud benyttede flere af Bakkebos beboere sig af.

Det var dog ikke kun sildemadder, der blev uddelt til havnefesten i weekenden. På vandet blev der nemlig uddelt øretæver ved årets travaljeroning, og det var de lokale roere det gik ud over.

De forsvarende mestre fra Gilleleje-Murerne blev sejlet agterud i deres indledende heat, og finalen blandt herrerne kom til at stå mellem Båd 2 fra Gilleleje samt Røgeristerne og PH Mix fra Hundested. I finalesejladsen viste PH Mix sig overlegen og tog førstepladen sikkert, mens Båd 2 snuppede andenpladsen i tæt kamp med Røgeristerne.

- Vi troede, vi kunne tage den på rutinen, men vi måtte indse, at der skal trænes for at være med. De andre var blevet gode, og det er en rigtig bitter pille at sluge, siger Morten Nordahl Petersen, arrangør af travaljeroning til Gilleleje Havnefest og en del af holder Gilleleje-Murerne.

arrow Politiet leder efter to mænd efter knivstikkeri
27. juli 2013 kl. 19:10 Opdateret: kl. 13:25
arrow Afhøring af 15 anholdte tager det meste af dagen
27. juli 2013 kl. 10:44 Opdateret: kl. 11:43
arrow Knivoffer i Gilleleje var tilfældigt offer for hævn
27. juli 2013 kl. 10:37 Opdateret: kl. 14:44
Har debatten om sexisme taget overhånd?