21. oktober 2021
Gribskov Kommune uddeler en pris for at fremme biodiversitet, hvor borgerne kan indstille mulige modtagere. Foto: Kenn Thomsen
Gribskov Kommune uddeler en pris for at fremme biodiversitet, hvor borgerne kan indstille mulige modtagere. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gribskov Kommune uddeler naturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gribskov Kommune uddeler naturpris
Gribskov - 11. oktober 2021 kl. 11:39

Gribskov Kommune uddeler i år en naturpris som led i kommunens arbejde med at gøre noget særligt for naturen.

Direktør for Plan, Teknik og Beskæftigelse Niels Tørsløv fortæller:

- Mange enkeltpersoner, foreninger og andre gør en særlig indsats for naturen i Gribskov Kommune. Den indsats vil vi gerne sætte fokus på og hædre med en naturpris, siger han.

Vinderen vælges og prisen uddeles af Udvikling, By og Land tirsdag 2. november i forbindelse med udvalgets møde på rådhuset.

Gavner natur og biodiversitet
Gribskov Kommune deltager i Miljøministeriets landsdækkende konkurrence 'Danmarks vildeste kommune' og i den forbindelse har Udvikling, By og Land sat en række tiltag i gang, der på forskellig vis gavner natur og biodiversitet.

- Formålet med tiltagene er at engagere både borgere, lodsejere og foreninger i at styrke naturen og biodiversiteten. Det drejer sig blandt andet om faunastriber på landbrugsjord, adoption af et kommunalt areal, vilde rabatter, vilde haver og en pulje på en million kroner til naturpleje- og naturgenopretningsprojekter. Og så denne naturpris, konstaterer Niels Tørsløv.

Naturprisen går til en eller flere personer, en organisation, en forening, en virksomhed eller et selskab, som har bidraget positivt til biodiversiteten i Gribskov kommune igennem et personligt engagement.

Der lægges vægt på, at det er:
- naturpleje-/naturgenopretningsprojekter der forbedrer beskyttede naturtyper og livsvilkårene for truede arter

- en aktivitet eller event, hvori der indgår formidling af natur

- til gavn og glæde for kommunens borgere og besøgende

Prisen
Med prisen følger, udover æren, et gavekort på 10.000 kroner til naturpleje-/naturgenopretning.

For at indstille en kandidat til at modtage prisen, kam man sende en mail til natur@gribskov.dk og fortælle, hvorfor netop den eller de du indstiller, fortjener prisen. Frist for forslag til vindere er den 24. oktober 2021.

Læs mere på www.gribskov.dk/vild

can

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?