2. december 2020
Jesper Søndergaard Thybo kan sikre sig titlen som stormester i ugens store skakturnering i Gilleleje. Det afgøres i weekenden.
Jesper Søndergaard Thybo kan sikre sig titlen som stormester i ugens store skakturnering i Gilleleje. Det afgøres i weekenden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gilleleje kan huse sjælden succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gilleleje kan huse sjælden succes
Gribskov - 18. januar 2020 kl. 05:56
Af Joachim Christensen

Stormesterturneringen i skak XtraCon Invite Chess 2020 på Hotel Gilleleje Strand er godt i gang fortsætter lørdag og søndag. Det unge danske håb Jesper Søndergaard Thybo har lagt forrygende ud, og fortsætter han tempoet, kan han i den kommende weekend score sin tredje og sidste stormesternorm og dermed blive Danmarks næste stormester.

- Det er meget sjældent, at Danmark får en ny stormester, fortæller Martin Stampe Noer, der er formand for Skakklubben Nordkalotten, der arrangerer turneringen i anledning af klubbens 40 års jubilæum.

- Danmark har kun fostret godt 15 stormestre gennem tiderne og det vil derfor være helt fantastisk, hvis vores turnering resulterer i en ny dansk stormester", siger en begejstret Martin Stampe Noer.

21-årige Jesper Søndergaard Thybo har scoret 4 point i de fem første runder og mangler derfor kun 2,5 point i de sidste fire partier, før stormestertitlen er hjemme. Han mangler dog et par af de stærkeste navne i turneringen, så han skal spille op til sit allerbedste, hvis titlen skal i hus, lyder vurderingen.

Begge runder i weekenden starter kl. 14.00 og tilskuere er meget velkomne. Lørdag bliver der sideløbende med Stormesterturneringen også spillet en hurtigskak turnering med ca. 30 deltagere, så alle skakinteresserede, kan få rørt brikkerne.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?