31. juli 2021
Torben Bergstrøm (til venstre) har taget turen fra Holbæk til Nordsjælland med renoveret it-udstyr, som Bruno Nielsen og Working School kan sende videre til Myanmar. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Torben Bergstrøm (til venstre) har taget turen fra Holbæk til Nordsjælland med renoveret it-udstyr, som Bruno Nielsen og Working School kan sende videre til Myanmar. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gamle computere gør stor nytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gamle computere gør stor nytte
Opdateret 23. oktober 2016 kl. 21:31
Gribskov - 22. oktober 2016 kl. 03:39
Af Karl Erik Frederiksen

En gang hver uge tager 10 seniorer plads ved langbordene inden for i de gamle administrationslokaler for Boilers, Dan Steel og Lemvigh-Müller Armering i Ejlstrup ved Helsinge. I dag ejes bygningerne af Scan Factory og Scan Shipping, og disse selskabers stifter og ejer Arne Simonsen har inviteret seniorerne indenfor. De har nemlig et godt projekt, som han bakker op om: De renoverer gamle computere og sender dem til skoler i fattige egne af verden, hvor børnene ellers ingen chancer har for at tilegne sig viden om brugen af it, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lige nu gælder det skoler i republikken Myanmar (tidligere kendt som Burma), og børnene på de udvalgte skoler kan om kort tid se frem til at få glæde af 2000 computere, som Helsingør Kommune lige har skrottet, fordi de ikke lever op til danske skolebørns behov.

- Vi er holdt op med at tage imod computere fra private og små firmaer. Det giver os alt for mange udfordringer at gøre dem anvendelige til undervisningsbrug, men når store firmaer eller kommuner skal skifte deres maskiner ud, er vi parate. Det udstyr, som vi andre synes er forældet, kan gøre store lykke i et miljø, hvor børnene blot skal have adgang til skriveprogrammer, regneark o.l., siger den læreruddannede Bruno Nielsen, der bor i Tisvilde, og er stifter af projekt Working School.

Over 3000 computere har Working School indtil nu sendt til skoler i Laos, Cambodia og Myanmar. Inden længe følger yderligere 2000 skolecomputere, som Helsingør Kommune netop har skrottet. Blandt de danske samarbejdspartnere er Computergruppen Seniorer Uden Grænser, der har mødested på Wegners Minde i Dragerup ved Holbæk. De har gjort mange af de computere, som de selv og Working School, har modtaget, klar til skolebrug.

Både i Holbæk og i Nordsjælland sørger de frivillige for, at de oplysninger, som de tidligere brugere har gemt i computerne, ikke kan ses af andre.

Working School sender ikke computerne af sted mod ukendte mål. De sendes kun til skoler, som man i forvejen kender, og hvor der er kontaktpersoner, som brænder for idéen, siger Bruno Nielsen.

Når han skal gøre det foreløbige regnestykke op, har Working School til nu uddannet 130 it-lærere i tre lande, og den har medvirket til, at 3200 skolebørn har gennemført en tre-årig it-uddannelse.

Den eneste offentlige støtte, som Working School og Seniorer Uden Grænser modtager til skoleprojekterne, kommer fra den DANIDA-støttede organisation Genbrug Til Syd. Herfra har man i år modtaget cirka 40.000 kroner til dækning af forsendelse og andre nødvendige omkostninger i modtagerlandet, skriver Frederiksborg Amts Avis, hvor der kan læses mere om Working School og Computergruppen Seniorer Uden Grænser.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?