16. juni 2021
Frivilligcenter Græsted ses her i baggrunden. Forrest står bestyrelsesformand Hans Laurits Jørgensen. Han er her i selskab med den nu tidligere leder af centeret, Jan Most. Foto: Allan Nørregaard.
Frivilligcenter Græsted ses her i baggrunden. Forrest står bestyrelsesformand Hans Laurits Jørgensen. Han er her i selskab med den nu tidligere leder af centeret, Jan Most. Foto: Allan Nørregaard.
Foto: Allan Noerregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivilligcenter flytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivilligcenter flytter
Gribskov - 08. oktober 2019 kl. 12:11
Af Camilla Nissen

Snart er det slut med at tage toget direkte til Frivilligcenter Græsted. Som et led i budgetforliget for årene 2020-2023 har politikerne besluttet at flytte frivilligcenteret fra de nuværende lokaler ved Græsted Syd Station til en tilbygning i forbindelse med lokalarkivet i Græsted, der også ligger tæt på BLIK Græsted Bibliotek og Gribskolen Græsted. I budgetforliget beskrives det således: »I Græsted etableres et kulturelt samlingspunkt, hvor frivilligcenteret rykker ind på BLIK og Arkivet.«

Og selvom det betyder et farvel til den nære afstand til offentlig transport, er formand for frivilligcenterets bestyrelse, Hans Laurits Jørgensen, positiv over for den nye beliggenhed.

- Vi er allerede med i nogle projekter sammen med kirken og grundejerforenigner, og så kan vi nu udvide vores portefølje af samarbejder med bibliotek, arkiv og skole. Jeg er optaget af, at det kan bringe noget godt med sig. Så jeg ser positivt på det. Men generelt er det jo altid sådan, at forandringer skal der arbejdes med. Men det indebærer nogle fordele, også lokalemæssigt. Bagdelen er beliggenheden i forhold til offentlig transport. Det er den største og eneste bekymring, jeg har, siger han.

Mere plads
Han peger på, at de nye lokaler giver mere plads, end centeret har til rådighed i dag.

- Da vi på et tidspunkt manglede plads, fik vi adgang til lokaler på førstesalen i arkivet. Men det er bedre, at vi kan have det hele samlet på et sted, siger han.

Hans Laurits Jørgensen vurderer, at flytningen vil ske inden sommeren næste år.

- Meningen var, at vi skulle flytte ind i år, men budgettet gælder jo først for næste år. Så jeg vil tro, det bliver inden sommeren 2020. Det er mit gæt. Det burde kunne lade sig gøre. Der er sat midler af til flytningen, hvilket blandt andet indebærer, at der skal ske ændringer i bygningen indvendigt. Jeg tror, vi får indrettet os, så vi får noget godt ud af det, siger han.

can

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?