8. august 2020
Kulturudvalgsformand Morten Ulrik Jørgensen (billedet) og museumsdirektør Ole Lass Jensen åbnede udstillingen på Stejlepladsen.
gallery icon

Se billedserie

Kulturudvalgsformand Morten Ulrik Jørgensen (billedet) og museumsdirektør Ole Lass Jensen åbnede udstillingen på Stejlepladsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotoudstilling på Stejlepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotoudstilling på Stejlepladsen
Gribskov - 12. juli 2020 kl. 21:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan borgerne ikke komme til museet, ja så må museet jo komme til borgerne. Hvad de da også nu begynder at gøre. For som led i Museum Nordsjællands strategi om "mere museum uden for murene" åbnede man i denne uge en fotoudstilling på Stejlepladsen ved Gilleleje Havn.

Udstillingen viser en lang række historiske fotografier, der knytter sig til Gillelejes fantastiske Havn, som er selve grundlaget for byen, og som uden sammenligning er den største og mest autentiske fiskerihavn på Nordsjællands kyst.

Udstillingen er sat op i samarbejde med Gilleleje Havn og Gribskov Arkiv. Den fine stejleplads ved havnen er det perfekte sted til billedudstillingen, der har havnen, fiskeriet og det maritime miljø op gennem tiden som tema. Hovedvægten ligger på fotografier, hvoraf nogle stammer helt tilbage fra 1880'erne.

Udstillingen er formet som en række nedslag i havnen og fiskeriets historie, der belyses gennem billeder og korte tekster, for eksempel om isvintre, ormestampning og den tidligere så stolte luksusliner 'BLACK PRINCE', der i flere år lå ud for Gilleleje under besættelsen som bombemål for tyskerne.

Man kan også se en række interessante portrætter af fiskere, deres skibe og fangster, lige fra tun og torsk til store sten til havnemoler.

Får man blod på tanden og vil gå i dybden med nogle af historierne, anbefales det at besøge Skibshallerne i Gilleleje. Udstillingen kan ses frem til udgangen af august.

CJ

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?