18. januar 2019
Afgørelsen i sag om to unge, som er tiltalt for besidelse af våben, ammunition og krudt er udskudt til maj. Foto: Wikimedia (CC)
Afgørelsen i sag om to unge, som er tiltalt for besidelse af våben, ammunition og krudt er udskudt til maj. Foto: Wikimedia (CC)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarer i tvivl om våben kan dræbe: Nu udskydes retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarer i tvivl om våben kan dræbe: Nu udskydes retssag
Gribskov - 18. januar 2018 kl. 07:08
Af Jeppe Jul Garnak
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Afgørelse i sag om stort fund af våben, ammunition og krudt er udskudt efter at forsvareren i sagen krævede mere dokumentation i retten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Indbrud i tre villaer

En 26-årig og en 28-årig mand anklaget for at have fyldt en landejendom med 12 våben, flere end 500 stykker ammunition og over et kilo krudt har fået udskudt afgørelsen af deres sag.

Det besluttede retten i Helsingør onsdag.

Skydevåbnene og det øvrige udstyr blev funder på en landejendom i Vejby under en ransagning i sommeren 2016. De to mænd blev i den forbindelse varetægtsfængslet, men har været frie i perioden op til retssagen.

De to mænd har undervejs i sagen hævdet, at de købte attrapvåben på internettet for at videresælge dem til filmindustrien, og den forklaring gentog de i retten. Det fortæller senioranklager ved Nordsjællands Politi Michael Qvist.

Politiet undersøgelser af våbnene har dog vist, at våbnene kunne bruges til at skyde med.

Men i retten ønskede forsvareren at få flere oplysninger om testene af våbnene, særligt om skudene fra dem kan være dræbende. Derfor valgte retten at udskyde afgørelsen af sagen mens der fremskaffes flere data, og der er derfor planlagt et nyt retsmøde i maj.

Politiet har ikke kendskab til, at de to mænd skulle have tilknytning til bandemiljøet, og mændene er heller ikke kendte ansigter hos ordensmagten, har Michael Qvist tidligere fortalt. På den ene af mændenes telefon er der dog fundet et foto, hvor manden poserer på en motorcykel mens han er iklædt en trøje med banden Satudarahs logo.

arrow Taget for 10. gang uden kørekort
17. januar 2018 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01
arrow To unge i retten efter stort fund af våben
17. januar 2018 kl. 10:43 Opdateret: kl. 10:43
arrow Glemte håndbremsen og blev ramt af sin egen bil
17. januar 2018 kl. 10:04 Opdateret: kl. 10:04

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk