19. september 2021
Politikerne Erik Lund, Christoffer Buster Reinhardt, Niels Lawaetz og Per Tærsbøl besøgte mandag området ved Rudolph Tegners Museum og Statuepark. Direktør Luise Gomard viste rundt. Foto: Niels Lawaetz
Politikerne Erik Lund, Christoffer Buster Reinhardt, Niels Lawaetz og Per Tærsbøl besøgte mandag området ved Rudolph Tegners Museum og Statuepark. Direktør Luise Gomard viste rundt. Foto: Niels Lawaetz
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fornyet kamp mod grusgrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fornyet kamp mod grusgrav
Gribskov - 06. november 2018 kl. 04:00
Af Hanne Guldberg Mikkelsen

Røg, støj, knasende sand og buldrende maskiner.

Det er det scenarie, som kan blive en realitet op ad fredede områder, ny nationalpark og Tegners Museum og Statuepark ved Villingerød tæt på Dronningmølle.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Området er udpeget som interesseområde for råstofgravning. Men nu gør en række politikere fælles front for at få ændret måden, råstofloven administreres på - eller for at få loven ændret.

En gruppe konservative politikere og folketingsmedlem Nick Hækkerup (S) mener, at råstofloven simpelthen forvaltes forkert af Region Hovedstaden.

- Og jeg vil snarest muligt tage fat i miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og afkræve ham et klart svar, siger miljøordfører for De Konservative, Erik Lund.

Ifølge gruppen er der mulighed for at planlægge med import af råstoffer fra andre steder i Danmark eller fra udlandet i den 12-årige periode, som loven kræver.

Kim Rockhill (S), formand for regions hovedstandens miljø og klimaudvalg, afviser.

- Vi skal planlægge områder 12 år frem, som om alt skal udvindes hos os, også selv om det i realiteten kun bliver 20 procent, vi udvinder, siger regionsformanden.

Hvis miljø- og fødevareministeren mener, at råstofloven administreres korrekt, ønsker politikerne, at den laves om. Det samme ønsker Kim Rockhill:

- Enten er loven ikke ordentlig gennemtænkt, eller også har tiderne forandret sig i en retning, der gør den utidssvarende, siger regionsrådspolitikeren.

Synes du, at kommunen er der for dig?