20. juli 2019
Maria Bagger håber, at Ramløse Idrætsforening kan bevare de mange valgmuligheder for idrætsudøvere i byen. Foto: Camilla Nissen.
gallery icon

Se billedserie

Maria Bagger håber, at Ramløse Idrætsforening kan bevare de mange valgmuligheder for idrætsudøvere i byen. Foto: Camilla Nissen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forening er meget mere end idræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forening er meget mere end idræt
Gribskov - 23. januar 2019 kl. 04:00
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Denne onsdag ved middagstid er der allerede godt gang i Ramløse Hallen. Elever fra 3. og 4. klasse på Ramløse Skole tonser rundt i hallen i idrætstøj, mens en masse krocketspillere i en moden alder ankommer i en lind strøm til nytårskur i hallens café.

Foreningen kan til februar fejre 140 års jubilæum og blev oprindeligt stiftet af skytter som den 26. idrætsforening i landet

- Rent politisk blev der fremsat krav om, at jægerne ikke måtte have våben derhjemme, så de var nødt til at stifte foreninger, så de kunne registrere dem i foreningsregi. Senere fik vi så gymnaster og Ramløse Scenen kom til, siger formand Maria Bagger.

Flere og flere sportsgrene er løbende føjet til og i dag er der aktiviteter for alle aldre og enhver smag.

- Vi vil gerne være en breddeforening. Vi vil også gerne aldersmæssigt favne bredden. Nogle afdelinger er for alle, mens nogen er for folk, der er lidt oppe i årene, såsom billard og krocket, siger Maria Bagger.

Ligesom foreningen har været en del af Maria Baggers liv altid, har hallen og idrætsforeningen i mange år været et samlingspunkt for hele Ramløse.

- Hallen blev bygget til idrætsforeningen af lokale håndværkere i 70'erne og er et samlingspunkt. I fremtiden vil vi gerne blive ved med at være et sted, hvor man går hen, både for sport og samværets skyld. Vi ser flere og flere, der kommer med en bærbar, der sidder og arbejder, og forældre, der hyggesnakker, mens børnene dyrker idræt, siger Maria Bagger.

Hun nævner, at nogen har dannet livslange venskaber gennem foreningen.

- Vi har blandt andet to mænd, der har spillet fodbold sammen i 50 år. Det er noget af det, der giver foreningen værdi. De livslange venskaber og bekendtskaber. Så foreningen handler om meget mere end sport og idræt, siger hun

Fald i medlemmer
Trods de mange foreninger med vidt forskellige tilbud, hvoraf rulleskøjteafdelingen pt. er den største med 350 medlemmer, har foreningen oplevet et fald i medlemstallet gennem de seneste år og ligger nu på cirka 1400. Det skyldes blandt andet, at mange gymnaster er søgt mod Helsinge og den nye springhal, samt at Ramløse siden 2012 har taget afsked med udskolingselever i 7.-9. klasse, der skal skifte til Nordstjerneskolen i Helsinge og derfor også dyrker idræt i Helsinge.

- Medlemstallet er dog faldet de seneste par år med et par 100. En stor andel er gymnaster. Den afdeling er nærmest halveret, blandt andet på grund af springhallen, men også fordi folk efterspørger en større fleksibilitet i dag og helst selv vil bestemme tidspunktet for, hvornår de dyrker motion. Desuden kan vi se, at vi ikke har udskolingsbørnene mere. Nu er det mest voksne, ældre og mindre børn, siger Maria Bagger

140 års jubilæet markeres med en stor fest lørdag 2. februar.

- Jeg synes, der er brug for at markere vores idrætsforening - også fordi vi har mistet medlemmer. Vi har brug for at sige, at vi er her og vise det fællesskab, vi har. Det er værd at fejre, siger Maria Bagger.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede