18. oktober 2018
Bænkerækkerne vil være helt tomme i Græsted Kirke, mens børnene holder juleafslutning på skolen. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Bænkerækkerne vil være helt tomme i Græsted Kirke, mens børnene holder juleafslutning på skolen. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre forlader skolebestyrelse efter sag om gudstjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre forlader skolebestyrelse efter sag om gudstjeneste
Gribskov - 15. december 2017 kl. 16:46
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolebestyrelsens beslutning torsdag aften om at bakke ledelsen på Gribskolen i Græsted og Esbønderup op var ikke enstemmig, fremgår det af en meddelelse, som fredag blev sendt ud på skolens forældreintra.

arrow Læs også: Præst får hadebreve efter aflyst gudstjeneste

To forældrerepræsentanter trækker sig i følge TV2Lorry nu fra skolebestyrelsen som følge af sagen om aflysning af en julegudstjeneste. Den ene er medlem af skolebestyrelsen, mens den anden er suppleant.

De to repræsentanter orienterede fredag de andre forældre om beslutningen via skolens intranet, der kun kan læses af personer med børn på skolen.

Beslutningen er en konsekvens af den beslutning, som skolebestyrelsen tog torsdag aften om at bakke op om skoleledelsen og skolens pædagogiske lærerudvalg, der har besluttet ikke at deltage i en gudstjeneste i Græsted Kirke som en del af skolens juleafslutning.

I følge en pressemeddelelse, som skolebestyrelsen udsendte efter mødet hedder det, at »Skolebestyrelsen har tillid til, at skolens ledelse og medarbejdere træffer de beslutninger, der skaber størst mulig værdi for eleverne. Derfor bakker bestyrelsen op omkring skolens beslutning og ønske om at skabe nye traditioner, som inddrager børn og unge og skaber fællesskaber på tværs af årgangene. Vi ser stor værdi i stærke børnefællesskaber, der opstår og styrkes, når børn laver noget sammen. For os handler det om at skabe rum for det, der binder eleverne sammen.

Den vision vil skolen virkeliggøre ved at holde juleafslutninger på matriklerne, på tværs af årgangene, hvor eleverne spiller en langt mere aktiv rolle end tidligere.«

Denne udtalelse modsiges nu af den besked, de to forældre i følge har sendt ud på intranettet.

- Vi er personligt og på forældrenes vegne meget utilfredse med håndteringen af såvel beslutningsproces som kommunikation om afvikling af juletraditionen, skriver de blandt andet i følge TV2Lorry.

Gribskolen er det navn, som Græsted Skole og Tingbakkeskolen i Esbønderup fik, da de i 2011 blev lagt sammen. Ved fusionen blev alle udskolingseleverne flyttet til afdelingen i Græsted, mens skolen i Esbønderup, der ligger 6,5 kilometer fra afdelingen i Græsted, udelukkende har børn fra 0.-6. klasse. Skolen i Græsted har haft det som en fast tradition at lade børnene deltage i en gudstjeneste i skoletiden, inden de sendes hjem på juleferie. Den samme tradition har man ikke haft på T8ingbakke-afdelingen.

Beslutningen om ikke længere at deltage i en gudstjeneste den sidste skoledag skal mandag aften behandles i Gribskov Byråd på initiativ af byrådsmedlem Brian Lyck Jørgensen fra Dansk Folkeparti. Beslutningen er tidligere kritiseret af blandt andre Gribskovs nuværende borgmester Kim Valentin (V).

arrow Aflyste gudstjeneste: Nu skjuler ledelsen sig
20. december 2017 kl. 06:39 Opdateret: kl. 15:35
arrow Forældre tropper op på skole: Hiver elever med i kirke
19. december 2017 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:05
arrow Byråd kritiserer skoleledelse i sag om julegudstjeneste
19. december 2017 kl. 00:08 Opdateret: kl. 23:08

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk