15. december 2017
Forældre og skolebestyrelsesformand opfordrer politikerne til at genoverveje lukningen af Gilbergskolens udskoling på Rostgårdsvej. Foto: Karl Erik Frederiksen
Forældre og skolebestyrelsesformand opfordrer politikerne til at genoverveje lukningen af Gilbergskolens udskoling på Rostgårdsvej. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre advarer mod lukning af udskoling: Flere vil ende på privatskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre advarer mod lukning af udskoling: Flere vil ende på privatskoler
Gribskov - 06. oktober 2017 kl. 06:03
Af Jeppe Jul Garnak
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Andelen af elever i privatskoler i Gribskov Kommune er rekordhøjt, og nu advarer forældre og skolebestyrelsesformand om, at tallet kan blive endnu højere. Det kan ske, hvis byrådspolitikerne gennemfører en planlagt flytning af den udskoling på Rostgårdsvej i Gilleleje, som samler unge mellem 7. og 9. klasse.

- Rosgårdsvej har været et samlende sted for Gillelejes ungdom og Blistrups ungdom, og det har været meget søgt. Vi oplever, at også elever fra privatskoler søger dertil, siger formand for skolebestyrelsen på Gilbergskolen Rikke Mors Strangholt, som udskolingen på Rostgårdsvej er en del af.

I Frederiksborg Amts Avis gav formand for børneudvalget i Gribskov Kommune Trine Egetved-Sørensen torsdag udtryk for, at politikerne skal blive bedre til at lytte til forældrene, hvis flere skal vælge kommunens folkeskoler.

Den idé mener Rikke Mors Strangholt er rigtig god, og hun opfordrer nu politikerne til straks at komme ud og tale med forældrene om den planlagte ombygning og sammenlægning af Gilbjergskolen.

- Det ville være vældig fornuftigt at skynde sig ud og spørge forældrene i Gilleleje og Blistrup-området. Jeg er virkelig ked af, at vi skal miste Rosgårdsvej, og jeg har ikke hørt nogen forældre sige, at de gerne vil have skolerne samlet, siger hun.

Det bliver dog ikke lige det, forældrene kan forvente at blive spurgt til. Den sag er nemlig allerede så godt som afsluttet, fortæller udvalgsformanden Trine Egetved-Sørensen.

- Vi er så langt i processen, at det kommer til at koste kommunen rigtig mange penge, hvis vi begynder at lave det om, så det kan man ikke, siger hun.

Trine Egetved-Sørensen peger samtidig på, at politikerne allerede har lyttet i den pågældende sag.

- Det er sent, at de komme på banen. Det har været rigtig meget inddragelse i det her, både af elever, forældre og skolebestyrelse, siger hun.

En af de forældre, som har et barn gående på udskolingen på Rostgårdsvej er Annica Dellgren, som bor i Blistrup.

- Efter vores pige er startet i syvende klasse på Rostgårdsvej, er det et helt nyt barn, vi har fået. Det er verdens gladeste pige, der tager i skole, siger Annica Dellgren.

Hvis afdelingen flyttes over til resten af Gilbergskolen på Parkvej i forbindelse med ombygningen risikerer man at flere vil vælge et privat alternativ, mener hun.

- Nu er der endelig noget i kommunen, der fungerer, og så må politikerne også erkende, at de skal lytte til folk. Hvis man gennemføre planerne, vil det skabe yderligere flugt fra Folkeskolen, og det må Gribskov være meget lidt interesseret i, siger hun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk