17. april 2021
Supermarkedskæden Rema 1000 ønsker at opføre en helt ny og større butik ved rundkørslen i Gilleleje. Oven på butikken bliver der beboelse, og det bliver muligt at gå langs Møllegade til handelsgaden Vesterbrogade.
Supermarkedskæden Rema 1000 ønsker at opføre en helt ny og større butik ved rundkørslen i Gilleleje. Oven på butikken bliver der beboelse, og det bliver muligt at gå langs Møllegade til handelsgaden Vesterbrogade.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flytteønske: Rema 1000 er skuffet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flytteønske: Rema 1000 er skuffet
Gribskov - 23. februar 2021 kl. 04:03
Af Claus Johansen

Supermarkedskæden Rema 1000 er overrasket og skuffet over, at deres butiksprojekt i Gilleleje har fået en kold skulder af politikerne i Gribskov.

arrow Læs også: Debat: Endnu et svar til Leif Tang Lassen

Det var et enigt politisk udvalg, som for nylig afskar Rema 1000 fra at flytte den eksisterende butik i Gilleleje.

- Vi er skuffede og overraskede over afgørelsen. Det kommer bag på os, at det ikke har gjort mere indtryk på politikerne, at flere end 1000 borgere har støttet vores projekt. En lang række høringssvar har også støttet vores projekt, siger Jonas Vestermann, som er udviklingschef i Rema 1000.

Rema 1000 har en eksisterende butik på Alfavej i Gilleleje. Men kæden ønsker at flytte butikken til området ved Gilleleje Hallen og Bøgebakken - få hundrede meter fra den nuværende placering.

- Vi har brugt mange kræfter på at fortælle om kvaliteterne i vores projekt. Lige nu driver vi en butik, hvor rammerne ikke længere er holdbare. Vi har redegjort for, hvordan vi vil forbedre den trafikale situation - og hvordan vi vil imødekomme det store behov for parkeringspladser. Desuden vil projektet tiltrække flere besøgende til bymidten, siger udviklingschefen.

Cowi: Det ville gavne

Butikskæden vil opføre en helt ny og større butik ved hallen. Projektet rummer flere parkeringspladser, end butikken har brug for - og tanken er, at både kunder og besøgende til byen kan parkere der, hvorefter de kan gå ad en nyrenoveret Møllegade til handelsgaden Vesterbrogade.

En rapport, som konsulentvirksomheden Cowi har udarbejdet for Rema 1000, fastslår, at projektet vil have en positiv effekt for butikslivet i Gilleleje:

"Etableringen af en ny stor dagligvarebutik med ca. 90 lettilgængelige p-pladser vil få positive effekter for det eksisterende handelsliv - særligt hvis der etableres en god passage fra Rema 1000 gennem Møllegade og op til Vesterbrogade. På den anden side reduceres kundestrømmes helt lokalt, hvor den eksisterende Rema 1000 ligger i dag, hvilket kan få negative effekter for de forretninger, der har gavn af den nuværende kundestrøm," skriver Cowi i analysen.

Rema-chefen undrer sig over, at der ikke har været større politisk interesse for at se nærmere på projektet:

- Vi har dokumenteret en massiv borgeropbakning - og i det lys havde vi forventet en større interesse for at undersøge sagen og muligheden for at arbejde videre med vores projekt. Vi står tilbage med en følelse af, at vi mangler svar. Hvorfor er der så stor interesse for at tage det område ud af bymidten? Det er et område, som hænger naturligt sammen med bymidten - som danner en naturlig bro mellem station, kulturhavnen og den øvrige handel i byen, siger Jonas Vestermann.

I har tidligere sagt, at I ikke vil drive den nuværende butik videre?

- De nuværende rammer er ikke holdbare. Men vi betragter ikke sagen som slut endnu, og nu skal den behandles af økonomiudvalget og byrådet, hvorefter kommuneplanen skal i høring. Vi har stadig en forhåbning om, at politikerne i økonomiudvalget og byrådet vil sætte sig ind i sagen og se mulighederne i vores projekt, siger Jonas Vestermann.

Har rakt hånden ud

Han tilføjer, at den lokale erhvervsforening ikke har været interesseret i at indgå i en dialog om projektet:

- Vi har gentagne rakt hånden ud til handelsforeningen med ønske om, at vi i fællesskab skulle se på mulighederne for at udvikle bymidten. Det har man ikke været interesseret i fra handelsforeningen, siger Rema-chefen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Gilleleje Handels- og Turistforening. Formanden Henrik Magelund ønsker ikke at kommentere projektet. I en sms henviser han blot til det høringssvar, som foreningen har sendt til kommunen:

"Vi mener det er helt rigtigt at holde handlen samlet i bymidten, og bakker derfor op omkring det oplæg, der er sendt i høring fra udvalget/byrådet. Der er ingen som kender en evt. konsekvens af et ændret handelsmønster, hvis der skulle blive ændringer på det eksisterende. Derfor er vi fint tilfredse med oplægget," lyder den fulde tekst fra erhvervsforeningen.

Forening bakker op

Til gengæld får Rema 1000 en fuldtonet støtte til projektet fra foreningen 'Pas på Gilleleje':

- Vi har tiltro til deres evne til at bygge et projekt, som vil gavne hele byen og dens udvikling. Ved at flytte den eksisterende bygning skaber man plads til anden udvikling. Placeringen af den nuværende butik på Alfavej er ikke hensigtsmæssig for resten af byen - blandt andet på grund af problemerne med trafikafvikling og varelevering, så det vil gavne hele udviklingen af byen, hvis man flytter butikken til Bøgebakken. Det vil også gavne Bakkeselskabets fremtidige arrangementer, siger Ricky Berner, som er formand for 'Pas på Gilleleje'.

Kommunens forslag til ny kommuneplan skal behandles i økonomiudvalget mandag og efterfølgende i byrådet. Derefter skal forslaget i offentlig høring.

arrow Debat: Nej til Rema er ikke død over handlen i Gilleleje
13. april 2021 kl. 10:14 Opdateret: kl. 10:17
arrow Debat: Udvikling - ikke afvikling
10. april 2021 kl. 10:36 Opdateret: kl. 16:40
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?