25. november 2017
Der kan gemme sig giftige legionella-bakterier i flere kommunale bygninger i Gribskov. Derfor skal alle bygninger med badefaciliter nu undersøges, efter bakterien er blevet opdaget på Bjørnehøjskolen og Blistrup Skole. Foto: Hanne Guldberg
Der kan gemme sig giftige legionella-bakterier i flere kommunale bygninger i Gribskov. Derfor skal alle bygninger med badefaciliter nu undersøges, efter bakterien er blevet opdaget på Bjørnehøjskolen og Blistrup Skole. Foto: Hanne Guldberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere bygninger kan være ramt af legionella

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere bygninger kan være ramt af legionella
Gribskov - 14. september 2017 kl. 09:03
Af Jeppe Jul Garnak
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kan være legionella i badevandet på flere instutioner i Gribskov Kommune end på Bjørnehøjskolen og Blistrup Skole, som i går fik lukket deres bade efter fund af den farlige bakterie. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen testede vandet i seks bygninger, men den farlige bakterie kan også være i vandet i flere andre af kommunens bygninger, som ikke er blevet testet. Det fortæller Børn- og Unge-direktør Steffen Bohni.

- Der kan være et potentielt problem der, siger han.

Derfor skal badevandet i alle byens andre kommunale bygninger nu testes, fortæller Steffen Bohni.

- Vi tester der, hvor der er badeanlæg. Det er blandt andet på skoler, i idrætsbygninger, klubhuse og plejecentre, siger han.

Mens raske personer er mindre modtagelige overfor legionella, så er særligt ældre og svækkede personer ifølge Statens Serum Institut i risiko for at blive alvorligt syge af bakterien.

legionella giver legionærsyge, som er en lungebetændelse, som menes at ramme 100-150 personer om året. 10-15 procent af dem dør.

Selvom det kan være farligt at få legionærsyge, så er risikoen for smitte meget lille, fortæller Steffen Bohni. Derfor skal man ikke undlade at gå i bad i de kommunale bygninger, indtil testresultaterne er klar, mener han.

- Man skal ikke lade være at gå i bad i mellemtiden, for forekomsten er relativt lille. Der er en meget lille risiko for at få det her, siger Steffen Bohni til Frederiksborg Amts Avis.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk