18. oktober 2021
Flaget fra 1. hærværk januar 2011, cirka to meter.
gallery icon

Se billedserie

Flaget fra 1. hærværk januar 2011, cirka to meter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flag kan afsløre hærværksmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flag kan afsløre hærværksmænd
Opdateret 15. september 2012 kl. 23:32
Gribskov - 14. september 2012 kl. 14:02
Mindestenen for militærnægterloven fra 1917 fik kun en lille uge efter genindvielsen - så var der øvet hærværk mod den igen.

Nu har Nordsjællands Politi lovet Tom Paamnd fra foreningen, at man snarest følger op på hans anmeldelse af hærværket.

- Det er da positivt, at de lover at se på det, siger Tom Paamand, der betragter hærværket som en hade-forbydelse. Ved sidste hærværk, da mindestenen i 2011 blev overhældt med maling, følte foreningen, det var svært at blive taget alvorligt.

- Politiet kiggede ikke på flaget for eksempel, lavede undersøgelse eller spurgte til sagen, siger fredsaktivisten, der mener, at de to flag fra hærverkene er bedste spor.

Det første flag - det, der blev brugt ved hærværket i januar 2011 er meget markant, omkring to meter langt og med en sort påskrift: "Til ære for de faldne helte". Med større bogtaver står der "ingen nævnt ingen glemt" - ikke noget, der umiddelbart passer til hærværker.

- Den tekst er givetvis ikke skrevet til anledningen, mener Tom Paamand.

- Påskriften er meget flot arbejde. En del af bogstaverne er broderede på og mændene bag det har formentlig brugt flaget i anden anledning
Gemt flag
Foreningen Aldrig mere krig har gemt flaget fra 2009 som bevis i sagen, selv om politiet ikke på noget tidspunkt har bedt om det.

Det andet flag - som smykkede stenen ved det nylige hærværk natten mellem tiorsdag og onsdag i denne uge er meget anderledes.

Flaget er i A3 størrelsse cirka.

- De har ikke ofret så meget på sagen denne gang, hvor flaget er et nydeligt stofflag, men klart symbolsk og ikke et rigtigt Dannebrog som sidste gang.

De 51 faldne i påskriften refererer til de 51 soldater, der er omkommet i tjeneste i Irak og Afghanistan

- Vi har optaget anmeldelsen og vi vil selvfølgelig forsøge at finde ud af, hvem der står bag, og undersøge, om der er spor at sikre, siger Søren Christensen, politikommissær ved Nordsjællands Politi.

Hvis nogen genkender flagene, kan der rettes henvendelse til Nordsjællands Politi.
Rejser du til udlandet i år?