14. juli 2020
Rune Hylby har i adskillige år gjort meget for at sikre ørredbestanden rundt om på Sjælland. På søndag gør han det i Højbro Å. Foto: Nina Lise
Rune Hylby har i adskillige år gjort meget for at sikre ørredbestanden rundt om på Sjælland. På søndag gør han det i Højbro Å. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiskere vil redde ørredbestand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskere vil redde ørredbestand
Opdateret 17. oktober 2019 kl. 15:01
Gribskov - 17. oktober 2019 kl. 14:38
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ivrige lystfiskere, der knokler for at sikre et bæredygtigt lystfiskeri i samarbejde med flere sjællandske kommuner, er på søndag at finde med fødderne i Højbro Å.

Åen har tidligere været ramt af fourening, der dræbte det meste af ørredbestanden. For at redde havørrederne har Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening og Fishing Zealand restaureret en strækning af åen, hvor der er lagt gydegrus ud for at optimere åen, så ørredbestanden hurtigere kan genetableres.

Nu får ørrederne endnu et boost, efter projektet har ligget brak henover sommeren. Der har nemlig skulle falde så meget nedbør, at en særlig spulepumpe kan tages i brug, og det har krævet en vis mængde vand i vandløbet, men det er der nu kommet efter den seneste tids nedbør, og Fishing Zealand inviterer derfor til Store Spuledag i Højbro Å.

Projektet går ud på at rense sand og slam fra de gydebanker, som ørrederne går efter. Det gør, at de kan lægge æg i rent gydegrus, således at æggene bliver iltet hele vinteren igennem, og frem til ørredynglen klækker om foråret.

Spulepumpen, der er en overdimensioneret haveslange, styres af lystfisker Rune Hylby, men han vil meget gerne have hjælp. Man kan derfor komme med ud at bistå ham med at hjælpe en hårdt prøvet ørredbestand, hvis man møder op klokken 11.11 ved Stokkebrovej 60, Unnerup By, Vejby.

Man kan finde hans kontaktoplysninger på Fishing Zealands hjemmeside.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?