23. oktober 2021
Mængden af engangsplast skal nedbringes på Musik i Lejet fremover. Foto: Allan Nørregaard
Mængden af engangsplast skal nedbringes på Musik i Lejet fremover. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival vil af med engangsplast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival vil af med engangsplast
Gribskov - 22. juli 2019 kl. 09:55
Af Camilla Nissen

Selvom festivalen Musik i Lejet i år har indført ti tiltag i kampen mod plastik, skal der sættes hårdere ind mod de store mængder affald, der igen i år er blevet smidt på pladsen. 10 ton havde Team Renhold samlet søndag i kategorien småt brændbart.

arrow Læs også: Festivalplads helt ryddet

- Vi skal i dialog med vores leverandører om at undgå engangsplastik. Det skal vi gøre noget ved. Vi er også i samarbejde med en engelsk NGO, der arbejder på at undgå engangsplast. Spørgsmålet er så, hvordan vi kan gøre noget ved folks adfærd. I år har vi affaldssortering, og vi vil gerne motivere folk til at gøre noget selv. Vi skal se på, hvordan vi kan opdrage folk til at gøre det ordentligt, i sær når vi befinder os ved skov og strand, siger festivalens formand Peter Maarbjerg.

Modsat Roskilde Festival er der dog ikke store teltlejre, som er efterladt, da der er få overnatningspladser, som ligger langt væk fra selve pladsen.

Formanden slår i øvrigt fast, at festivalen har en passende størrelse, selvom der kunne sælges langt flere billetter, hvis man ønskede det. 6000 har stået på venteliste til årets festival, ligesom 700 har været på venteliste til at blive frivillige.

- Vi er blevet en institution, og folk planlægger deres ferie omkring os. Men størrelsen fungerer godt, som det er nu. Vi kan ikke udvide, hvor vi ligger nu, og vi vil heller ikke flytte. Det ville betyde, at vi skulle være en helt ny festival, der skulle starte forfra, siger han.

arrow - Folk passer på pladsen og på hinanden
21. juli 2019 kl. 13:35 Opdateret: kl. 13:35
arrow Festival: Politi udskrev masser af parkeringsbøder
21. juli 2019 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06
arrow Pant på skod på MIL
20. juli 2019 kl. 18:38 Opdateret: kl. 17:14
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?