4. april 2020
14 fixere er nu klar til at give defekte genstande nyt liv. Billedet er fra en Repair Café i Allerød. Foto: Kenn Thomsen.
14 fixere er nu klar til at give defekte genstande nyt liv. Billedet er fra en Repair Café i Allerød. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få ting fikset i ny café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få ting fikset i ny café
Gribskov - 20. februar 2020 kl. 14:45
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny Repair Café er nu klar til at åbne for reparationer af defekte genstande i Frivilligcenter Helsinge.

Initiativtager til caféen, Ole Gran Jacobsen, fortæller, at der mødte 19 interesserede op til et informationsmøde om caféen, og at der i alt er 14, der har meldt sig som såkaldte fixere, der kan hjælpe med at give nyt liv til ting, der er gået i stykker.

Så har man noget tøj, der skal sys, smykker, lamper, mekanik, elektronik eller andet, er fixerne klar til frivilligt og ulønnet at prøve at reparere det.

- Vi er 14 fixere med meget forskellige kompetencer, så vi skulle være i stand til at hjælpe med reparation af mange forskellige ting og dermed forlænge tingenes levetid, til gavn for miljøet og brugernes økonomi, lyder det fra Ole Gran.

Formålet med Repair Café, som også findes flere andre steder i landet, er også at skabe viden om og lyst til grøn omstilling.

- Vi er en non-profit reparationscafé, der vil vise forbrugerne at det ofte er muligt at reparere ting, frem for bare at kassere og købe nyt, lyder det fra Ole Gran.

Caféen vil også gerne skabe fællesskab på tværs af sociale, kulturelle, politiske og religiøse forskelle. Caféen holder i første omgang åbent den første torsdag i hver måned fra klokken 16.30-19.30, og vil se på, om det er nødvendigt at udvide åbningstiden alt efter mængden af opgaver.

Flere donorer har været på banen og doneret symaskiner, værktøj, fiberplader til beskyttelse af bordplader, kongresmærker og andet.

- Donationer har stor betydning for Repair Café Helsinge og vi siger mange tak, siger Ole Gran.

Første café er torsdag den 5. marts.

Se mere på: sites.google.com/view/repairhelsinge og Facebook: Repair Café Helsinge.