13. juli 2020
Privatiserings eventyret er slut - nu skal kommunalt ansatte hjemmehjælpere igen køre ud til borgerne. Foto: Karl Erik Frederiksen
Privatiserings eventyret er slut - nu skal kommunalt ansatte hjemmehjælpere igen køre ud til borgerne. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOA: Discount-politikken fejlede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOA: Discount-politikken fejlede
Gribskov - 21. juni 2019 kl. 10:19
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu kan borgerne igen føle, at det har et kommunalt sikkerhedsnet, når det gælder hjemmepleje i Gribskov, fastslår formanden Lene Lindberg og næstformanden Thomas Enhausen, FOA Nordsjælland.

arrow Læs også: Gribskov laver egen hjemmepleje

I en pressemeddelelse, som FOA udsendte kort efter, at Gribskov Kommune meddelte, at den vil etablere en kommunal hjemmeplejeordning, citeres de blandt andet for disse konstateringer:

»Det er meget positivt. Det giver tryghed for borgerne, som har været igennem et utrygt forløb, hvor de ikke har vidst, hvem der vil levere den vigtige pleje fremover. Det giver også den tryghed, at der fremover vil være et kommunalt sikkerhedsnet, hvis en af de private leverandører må dreje nøglen om. Det er den helt rigtige beslutning af byrådet.«

FOA ser udviklingen som en konsekvens af, at Gribskov i 2014 - efter »Danmarkshistoriens største udbud på social- og sundhedsområdet«, gav al hjemmepleje og hjemmesygepleje til private leverandører. Sidste år kom sager om overfakturering og forkert håndtering af borgere hos en af de private leverandører frem i lyset.

»Gribskov brændte fingrene, og nu ser det ud til, at kommunens privatiserings eventyr er slut. Det startede med hjemmesygeplejen, som blev hjemtaget til kommunen og nu hjemmeplejen. Det var et forsøg præget af ideologi og drømme om en discountældrepleje, som fejlede, og det er godt, at kommunen nu endelig tager ansvar,« konstateres det.

Når Gribskov Kommunes kommunale ældrepleje starter op, overtager kommunen en del af medarbejderne fra den eneste tilbageværende private leverandør, Attendo.

»Vi glæder os meget over beslutningen. Det gør, at medarbejderne nu har et job i udsigt - det har fyldt meget, siden Attendo begyndte afskedigelserne i forbindelse med, at de ikke ville byde med på opgaven i Gribskov,« hedder det videre i pressemeddelelsen.

arrow Tre vil godkendes til hjemmepleje
17. juni 2019 kl. 12:52 Opdateret: kl. 12:52
arrow Ny kritik af pleje til dumpingpris
14. juni 2019 kl. 10:40 Opdateret: kl. 10:42
arrow Stadig nej fra store plejeleverandører
13. juni 2019 kl. 04:10 Opdateret: kl. 15:16
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?