25. oktober 2021
Rågeleje Strandvej som den så ud efter Bodil. Et år efter er reparationerne næsten afsluttet.
gallery icon

Se billedserie

Rågeleje Strandvej som den så ud efter Bodil. Et år efter er reparationerne næsten afsluttet.
Foto: Karl Erik Frederiksen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et år efter Bodil er strandvej repareret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et år efter Bodil er strandvej repareret
Gribskov - 06. december 2014 kl. 04:00
Af Camilla Nissen

I disse dage bliver de sidste reparationer gjort færdige på den strækning på Rågeleje Strandvej, der blev hårdt medtaget under decemberstormen Bodil for præcis et år siden. Det sidste, der skal laves på den 200 meter lange strækning, der blev hærget, er en ny afvandingsledning.

- Vi bliver færdige i næste uge med de sidste arbejder. Vi har delt arbejdet op efter type og taget spuns for sig, beton for sig, belægning for sig osv. Så alle arbejder har været fagligt opdelt. Det er også delt op efter, hvad vi kunne nå inden og efter sommerferien, siger Torsten Forsberg, vejingeniør i Gribskov Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Men kommer der en ny storm i morgen, kan der ske skader andre steder, lyder det fra Torsten Forsberg.

- Den nye mur er sikret, fordi den hænger på spuns, der er forsikret i undergrunden. Men muren ved siden af kan sagtens blive ødelagt, siger han.

Han mener dog, at det var det blødeste punkt af Strandvejen, der blev ramt under Bodil.

- Den er ikke helt så sårbar de andre steder. Vi har også foretaget reparationer af den eksisterende væg, så vi prøver at undgå, at den bliver undermineret, når der kommer en storm igen. Men vi kan ikke forankre resten af muren i undergrunden. Vi har tilladelse til at reparere muren, og i samme moment har vi fået lov til at sandfodre strækningen. Men det er kun nødtørftigt. Det batter ikke noget, siger Torsten Forsberg og peger på, at man ikke kan begynde at reparere hele muren, når man fremover vil satse på den bløde kystsikring som løsningen.

Fælles løsning

Det ligger fast, at den bløde kystsikring i form af sandfodring skal laves i samarbejde med Helsingør og Halsnæs kommuner. Men Formand for Teknisk Udvalg, Bo Jul Nielsen (S) mener, det vil tage flere år, før de tre kommuner kan føre det storstilede projekt ud i livet. Indtil da kan det koste flere millioner, hver gang en storm rammer.

- Vi arbejder videre med det fælles projekt. Vi er meget sårbare omkring Rågeleje og Vejby, så vi håber ikke, at der kommer en ny Bodil lige nu. Vi vil helst ikke smide syv millioner ud hvert år, så vi skulle meget gerne have fundet en løsning inden for få år, siger Bo Jul Nielsen.

- I værste fald kan der gå tre år, mener udvalgsformanden.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?