26. juni 2019
Elever fra 9.m på Nordstjerneskolen - klar til at gøre byen pænere. Foto: Camilla Nissen.
Elever fra 9.m på Nordstjerneskolen - klar til at gøre byen pænere. Foto: Camilla Nissen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever: By flyder med skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever: By flyder med skrald
Gribskov - 19. januar 2019 kl. 04:50
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bevæbnet med gribetang og en sort sæk er en gruppe elever fra 9.m på Nordstjerneskolen i fuld gang med at samle skrald op ved Gadekæret i Helsinge denne fredag formiddag. De seneste dages frostvejr fastholder emballage fra forskellige madvarer lige under vandoverfladen i gadekæret, så gribetængerne, de har lånt af JMV, ikke kan få fat - men der er også rigeligt at gøre for eleverne med at samle affald under buske og bænke på stedet. Elevernes projekt »Clean City,« der handler om at gøre Helsinge til en renere by, har allerede på vist sig at være berettiget.

- Vi samlede otte store skraldesække sammen på vores første tur. Og som du kan se, er sækkene allerede fyldt lidt op, siger Hannah Engsted Aagaard fra klassen.

- Der var mere skrald, end vi havde regnet med. Det er virkelig slemt, siger klassekammeraterne Sofia Elneff og Thea Bay Jensen..

Eleverne fortæller, at de blandt andet finder emballage, cigaretskodder, cigaretæsker og kebabbokse rundt omkring. I grupper af tre går de rundt i det meste af Helsinge. Det vil de gøre cirka en gang om måneden fremover, fortæller deres lærer, Kasper Jørgensen.

- Det handler om at skabe opmærksomhed på, hvad der sker med klimaet i verden og se på, hvad man kan gøre lokalt. Hvis vi ændrer tankegangen lokalt, er det et skridt i den rigtige retning. Så vi har lavet et logo og vores egen hjemmeside, hvor vi skriver om, hvad vi gør. Vi har god opbakning lokalt, blandt andet fra JMV, der har sponsoreret gribetængerne, siger Kasper Jørgensen.

Han oplever, at eleverne er engagerede og selv har taget ejerskab til projektet. Planen er, at det skal fortsætte frem til sommerferien, når eleverne går ud. Og derefter håber han at føre det videre til andre årgange og måske endda andre skoler.

- Vi vil gerne lave en skabelon, som vi gerne vil give til andre skoler, også i andre byer. Men nu må vi se, hvad det fører til, siger han.can

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede