10. april 2020
Pernille Søndergaard og resten af udvalget Udvikling, By og Land har besluttet at give en ekstra affaldssæk til borgerne under coronakrisen. Foto: Allan Nørregaard
Pernille Søndergaard og resten af udvalget Udvikling, By og Land har besluttet at give en ekstra affaldssæk til borgerne under coronakrisen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstra sæk til skrald under coronakrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstra sæk til skrald under coronakrisen
Gribskov - 26. marts 2020 kl. 10:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udvalget Udvikling, By og Land har besluttet at etablere en midlertidig ordning, hvor borgere kan sætte en ekstra sæk med restaffald ud, når de får tømt spanden med restaffald. Ordningen kører indtil videre i uge 14 og 15. Beslutningen bunder i, at mange i øjeblikket går hjemme og derfor har mere affald, end normalt.

- Især børnefamilier vil skabe mere affald, end de plejer, når de går hjemme sammen under krisen. Dem vil vi gerne hjælpe, så de i hvert fald ikke skal bekymre sig om den slags, siger formand Pernille Søndergaard (Nytgribskov) i en pressemeddelelse.

Ordningen gælder for alle.
Hvis man har ekstra restaffald, som man gerne vil af med, skal det lægges i ens klar sæk af kraftig kvalitet og stilles ved siden af skraldespanden. Så tager skraldemanden den med, næste gang han kommer og tømmer restaffald. Skraldemanden tager kun én ekstra sæk med per husstand, og det er vigtigt, at man kun fylder sækken med restaffald og ikke bruger den til ting, man ellers ville have kørt til genbrugsstationen. Skraldemændenes kapacitet er nemlig begrænset, lyder det fra kommunen.

Ordningen begynder næste gang, skraldemanden henter restaffald. I første omgang dog kun til 13. april. Her følger kommunen regeringens anbefalinger.

Det ekstra arbejde til skraldemændene betyder, at borgerne skal forvente, at skraldemanden begynder tidligere og slutter senere end normalt.