18. oktober 2021
Så er der efterårsmølle i Ramløse i efterårsferien. Pressefoto.
Så er der efterårsmølle i Ramløse i efterårsferien. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterårsmøllen maler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterårsmøllen maler
Gribskov - 14. oktober 2021 kl. 14:02
Af Camilla Nissen

Søndag den 17. oktober er der efterårsmølle fra kl. 13.00 - 16.00. Det er en rigtig familieaktivitet i skolernes efterårsferie, hvor mølleforeningen håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at stifte bekendtskab med den spændende, gamle mølle.

Efter uheldet i 2019, hvor den ene vinge brækkede af, står den nu helt færdig restaureret med nye vinger, nyt krøjehjul, ny omgang og nymalet træværk. Hvis man ikke allerede har set den nyrestaurerede mølle, er der nu mulighed for dette.

Mølleforening forsøger at give mølledagene et indhold, der appellerer til alle aldersgrupper. Derfor gentager foreningen tidligere års succes med pandekagebagning for børnene over bål i det fri.

For børnene vil der - ud over de to håndkværne - også være lidt legeting at forlyste sig med.

I gæstgiveriet er der en lille udstilling af nye og ældre telefoner samt en rigtig telefoncentral lig den der var i møllehuset fra 1913 til 1937.

På snedkerværkstedet fortæller Martin, hvordan man laver en tønde og derefter viser han hvordan man samler alle delene til et kar. Ebbe sidder i sit urmagerværksted og har tid til en god snak om ure, specielt de gamle med lodder og trisser, der siger tik-tak-tik-tak og hvor man skal bruge en nøgle, når det skal trækkes op.

Som altid er der fri entre.

Rejser du til udlandet i år?