19. juni 2021
Rema 1000-projektet omfattede 90-100 parkeringspladser ved Bøgebakken, en helt ny butik, et turistkontor, et vandrerhjem og en velkomstportal til Gilleleje. Men den nye kommuneplan giver ikke mulighed for at bygge en dagligvarebutik ved Bøgebakken.
Rema 1000-projektet omfattede 90-100 parkeringspladser ved Bøgebakken, en helt ny butik, et turistkontor, et vandrerhjem og en velkomstportal til Gilleleje. Men den nye kommuneplan giver ikke mulighed for at bygge en dagligvarebutik ved Bøgebakken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter kold skulder: Sådan reagerer Rema1000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter kold skulder: Sådan reagerer Rema1000
Gribskov - 06. juni 2021 kl. 19:16
Af Claus Johansen

I sidste uge vedtog byrådet en ny kommuneplan, som lægger rammerne for Gribskovs udvikling i de kommende år.

Dermed kunne supermarkedskæden Rema 1000 pakke sine planer sammen om at opføre en ny butik ved rundkørslen på Bøgebakken.

Supermarkedskæden har en butik på Alfavej, men den er gammel og utidssvarende, og derfor ønsker Rema 1000 at opføre en helt ny butik. Kæden fremlagde en storstilet plan, som efter dialog med lokalrådet også kom til at omfatte et nyt turistkontor, et vandrerhjem, et stort antal parkeringspladser, en sivegade og en grøn velkomstportal til Gilleleje.

- Vi sunder os

Flere end 1.000 borgere støttede projektet i en underskriftsindsamling. Men projektet fik altså den kolde skulder, da kommuneplanen flyttede centerafgrænsningen i Gilleleje, så det ikke er muligt at lægge en dagligvarebutik ved Bøgebakken.

Rema 1000 er nu gået i tænkeboks:

- Vi sunder os oven på vedtagelsen af kommuneplanen. Vi vil gerne sige tak for den store støtte, vi har fået fra borgere og foreninger i Gilleleje. Men vores situation er jo uændret. Vi har utilstrækkelige rammer i den nuværende butik. Men det er ikke en mulighed at flytte den til Bøgebakken. Så nu står vi tilbage med en butik, som ikke er tidssvarende og fremtidssikret, siger Jonas Vestermann, som er udviklingschef i Rema 1000.

Han mener, at kommuneplanens afgrænsning kan gøre det vanskeligt for butikskæden at opføre en ny butik i bymidten:

- Vi skal revurdere vores situation. Vi skal finde en løsning, der kan sikre os en bedre position i Gilleleje, Bøgebakken var en unik løsning i midtbyen. Nu kigger vi på de nye centerrammer, og vi kan have lidt svært ved at få øje på, at der bliver plads til en butik inden for de rammer. En butik, der opfylder vores behov, siger Jonas Vestermann.

Hvad er jeres behov?

- Vores behov er, at vi skal kunne få en butik med et tilstrækkeligt stort areal, et tilstrækkeligt stort antal parkeringspladser, og en tilgængelighed, som gør det muligt og relevant for kunder at besøge vores butik.

Kan man forestille sig, at I vil bygge andre steder i byen?

- Vi holder øje med udviklingen i Gilleleje, og der foregår jo en betydelig boligudvikling i kanten af byen, og det holder vi naturligvis øje med, siger Jonas Vestermann.

Vil i dialog

Butikskæden vil nu gå i dialog med kommunen:

- Vi er spændt på, hvordan kommunen ser, at vi kan løse vores problemer med de snævre rammer i den eksisterende butik. Jeg håber, at kommunen ser positivt på, at vi har nogle driftsmæssige problemer, som er svære at løse for os med den nuværende placering. Vi har et behov for at finde løsninger, som sikrer vores eksistens i byen. Vi håber, at kommunen ser positivt på det og vil medvirke til et resultat, siger Jonas Vestermann.

Kan man forestille sig, at I lukker den nuværende butik?

- Lige nu er vores fokus at genoptage dialogen med Gribskov Kommune om de muligheder, der måtte være tilbage for at sikre de rammer, der vil være tilstrækkelige for en fremtidssikret butik i Gilleleje, siger Rema 1000-chefen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?