2. august 2021
Skovtårnet ved Haslev i Camp Adventure blev indviet dette forår. Dronningmølle ønsker sig noget tilsvarende. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Skovtårnet ved Haslev i Camp Adventure blev indviet dette forår. Dronningmølle ønsker sig noget tilsvarende. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronningmølle ønsker et tårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Dronningmølle ønsker et tårn
Gribskov - 16. september 2019 kl. 04:00
Af Hanne Guldberg Mikkelsen

Dronningmølle vil gøre en dyd af nødvendigheden.

Byen skal have en mobilmast - og det har udløst en vision om et nyt vartegn for byen:

En kæmpe udsigtsmast i stil med den, der er rejst og blev indviet ved Gisselfeld i dette forår.

Gribskov Kommune har haft planer om en mast midt i byen - Som så mange andre steder, hvor TDC ønsker master op, sker det på et sted, hvor beboerne ikke ønsker det. Det må kunne gøres anderledes, mener borgere i Dronningmølle, som nu har tænkt kreativt. Dronningmølle borgerne ser meget gerne masten integreret i et 40-45 meter højt tårn og placeret på den såkaldte ubebyggede Lauritzen-grund ved Hulerødvej, hvor der i dag bare står træer.

- Sætter man tårnet der, vil man få en enestående udsigt over Gilleleje, Nordsjælland og helt til Sverige, forklarer Jan-Helge Larsen, som er tovholder og med i mastegruppen.

- Og det viser sig, at når vi kigger på gamle fotografier, så var der faktisk engang et udsigtstårn i området.

Undersøger
Lauritzen-fonden, som ejer grunden, er ikke afvisende overfor projektet. Det har Gribskov Kommune til gengæld været i første omgang:

- Først sagde de, det var helt udelukket, men efter et møde den 2. september, vil de nu undersøge det igen, siger Jan-Helge Larsen.

Gribskov Kommune afviste i første omgang placeringen på Lauritzen grunden, fordi der ligger fredninger, og en 100 meter beskyttelseszone omkring Gurre Å.

Mastegruppen har imidlertid været i kontakt med Museum Nordsjælland og herfra lyder det, ifølge Jan-Helge Larsen, at der ikke umiddelbart er noget til hinder for et udsigtstårn på grunden.

- Hvis vi skal have en mast - og vi vil jo gerne have mobildækning - så skal det være sådan, at der også er en anden funktion end bare en mast, siger Jan-Helge Larsen. Han erkender dog, at der er lang vej igen, før tårnet kan rejses. Der skal udarbejdes planer, tegninger, indhentes tilladelser og ikke mindst økonomi via eksempelvis fonde.

Lauritzengrunden kan ikke bebygges, da den er for fugtig. En lignende grund, ejet af kommunen, ligger overfor denne - og her kunne, mener mastegruppen, eventuelt etableres parkering.

Gruppen fra Dronningmølle har længe stillet sig afvisende overfor de placeringer af en mast, som Gribskov Kommune hidtil har peget på.

Det tårn ved Gisselfeld, Camp Adventure, som mastegruppen refererer til, er 45 meter højt og åbnede under stor mediebevågenhed i marts i år.

Markedsføre
Annette Sørensen, direktør i Visitnordsjælland, mener, det er en fremragende ide med et udsigtstårn netop der.

- Jeg tager hatten af for de frivillige i Dronningmølle, som arbejder rigtig hårdt for at sætte Dronningmølle på landkortet, siger Annette Sørensen.

- Det her understøtter den iderigdom, der er i Dronningmølle i øvrigt. Et tårn i lighed med det på Sydsjælland kræver dog, at man får en investor, der kan drive det - men det er blevet en kæmpe succes på sydsjælland. Hvis der opføres et tårn ved Dronningmølle, vil man kunne se hele Kongernes Nordsjælland. Hvis det på nogen måde er muligt, skal vi nok markedsføre det for fuld styrke.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?