7. marts 2021
Poul Erik Schwærter afgik ved døden i sit hjem i Nellerød efter et skud i ryggen 11. marts sidste år. Foto: Karl Erik Frederiksen.
Poul Erik Schwærter afgik ved døden i sit hjem i Nellerød efter et skud i ryggen 11. marts sidste år. Foto: Karl Erik Frederiksen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drab på murermester for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drab på murermester for retten
Gribskov - 10. januar 2020 kl. 04:10
Af Camilla Nissen

Den mand, der 11. marts sidste år troppede op hos murermester og tidligere byrådspolitiker Poul Erik Schwærter, og skød ham i ryggen, er nu tiltalt for manddrab og skal tirsdag stilles for en domsmandsret i Retten i Helsingør.

Poul Erik Schwærters liv stod ikke til at redde efter skuddet, der blev affyret på nært hold, mens han befandt sig i sit soveværelse på sin gård i Nellerød. Anklagemyndigheden vil ikke kræve fængselsstraf til den tiltalte, men derimod en anbringelsesdom, da han ifølge en mentalundersøgelse ikke er egnet til fængselsstraf.

arrow Læs også: 74-årig dømt for drab på eks-politiker

- I sådan en sag foretages altid en mentalundersøgelse, fordi man måske når frem til, at den tiltalte var sindssyg i gerningsøjeblikket og ikke kan straffes. Og der er en påstand om anbringelse i denne sag, siger senioranklager Bente Schnack.

Den tiltalte, der nu er fyldt 74 år, ringede selv til politiet, da han havde skudt Poul Erik Schwærter. Han fortalte også Schwærters kone, hvad han havde gjort. I grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig i drab, men erkendte vold med døden til følge. Her forklarede den tiltalte også, at han engang havde været bedste venner med Poul Erik Schwærter, og at han følte sig svigtet af den tidligere ven i forbindelse med en sag om forurening af den tiltaltes grund.

arrow Nægter sig skyldig i drab på murermester
15. januar 2020 kl. 04:10 Opdateret: kl. 14:28
arrow - Jeg har skudt en mand
14. januar 2020 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:52
arrow Mange fulgte drabsoffers sidste færd
22. marts 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:45
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?