21. juni 2021
Region Hovedstaden har på baggrund af drabet på Charlotte Asperud, der arbejdede på skadestuen i Hillerød, rettet henvendelse til Sundhedsstyrelsen. Foto: Bjørn Nielsen/Byrd
Region Hovedstaden har på baggrund af drabet på Charlotte Asperud, der arbejdede på skadestuen i Hillerød, rettet henvendelse til Sundhedsstyrelsen. Foto: Bjørn Nielsen/Byrd
Foto: Kresten Scheel +45 2624 4298
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drab på hospitalslæge fører til længe ventet ændring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drab på hospitalslæge fører til længe ventet ændring
Opdateret 23. februar 2021 kl. 08:10
Gribskov - 23. februar 2021 kl. 06:50
Af Anna Hjortsø

På baggrund af drabet på læge Charlotte Asperud i hendes hjem i Tisvildeleje i 2019, som en tidligere patient står tiltalt for, har Region Hovedstaden rettet henvendelse til Sundhedsstyrelsen med et ønske.

arrow Læs også: Regeringen er klar på navnebeskyttelse

Det oplyser direktør på Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth, der har fået at vide, at det er på vej.

Ønsket er at sløre personalets identitet i patientjournaler.

- Jeg synes, det har været lang tid undervejs. Det er jo også noget, man bruger andre steder - i politiet og militæret, hvor man har en opgave, hvor man kunne blive bekymret for at blive opsøgt.

Selvom drabet har givet anledning til nye sikkerhedsproducerer på hospitalet, skal personalet stadig skrive under med deres fulde navn i patientjournalen, som alle kan tilgå via sundhed.dk.

Man skal kunne finde ud af, hvem der har været involveret i behandlingen og plejen, mener direktøren, da personalet altid skal kunne stå til ansvar.

- Men vi kunne godt tænke os, at det var sværere at få det fulde navn på medarbejderen.

Politiet fandt under efterforskning af drabet print fra den tiltaltes journal fra indlæggelsen i 2014, hvor Charlotte Asperud og andre lægers navne var streget under.

I dag falder der dom i sagen, hvor anklagemyndigheden har tiltalt den tidligere patient for drab, mens han selv erkender sig skyldig i vold med døden til følge.

arrow Efter brutalt lægedrab: Minister afviser lovændring
07. april 2021 kl. 00:04 Opdateret: kl. 16:03
arrow Lægedrab: Ny retssag på vej
08. marts 2021 kl. 16:35 Opdateret: kl. 16:27
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?