19. april 2019
Peter Ravn, længst til venstre, har lavet billerne til udstilingen på Munkeruphus - og forfatterne Kirsten Hammann, Jokum Rohde og Olga Ravn satte ord på. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Peter Ravn, længst til venstre, har lavet billerne til udstilingen på Munkeruphus - og forfatterne Kirsten Hammann, Jokum Rohde og Olga Ravn satte ord på. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt glæde på Munkeruphus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt glæde på Munkeruphus
Gribskov - 24. september 2018 kl. 05:56
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var med en særlig glæde og tilfredstillelse, at Line Kjær, kunstnerisk leder på Munkeruphus, bød velkommen til den litterære søndagssalon. Glæden var dobbelt, for ikke blot skulle tre forfattere oplæse tekster, der satte den aktuelle Peter Ravn-udstilling i relief, nej Line Kjær kunne også se frem til større økonomisk opbakning.

Det sidste skyldes det forhold, at Gribskov Kommunes budgetaftale årligt sætter en mio. kr, af til Munkeruphus de næste otte år. Indtil for to år siden modtog Munkeruphus også en mio. kr. i årlig støtte, men så forsvandt den, og efter en periode med nedsat støtte kan det lille kunstmuseum eller udstillingssted, der i høj grad baserer sig på frivillig arbejdskraft, både får arbejdsro, balance i regnskabet og komme til at se på fremtidsplaner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi er glade og taknemmelige for opbakningen, som kan sikre os den nødvendige stabilitet. Vi har fået stadig flere besøgende det seneste par år og vil gerne fortsætte den udvikling. Det har været en svær udfordring indtil nu - også fordi at private fonde holder sig tilbage med at give støtte til drift, når kommunen ikke gør det. Det er heldigvis en ny situation nu, siger Line Kjær, der faktisk selv kun arbejder på halvtid på Munkeruphus.

- Nu kan vi begynde at kigge på udvikling, og vi ønsker også et tættere samarbejde med Gribskov Komumne. Det koster noget at have en 10 år gammel og fredet bygning, og det koster noget at skabe unikke kunstudstillinger til stedet, som folk rejser langt for at se. Det er levende kulturarv, når det bedst, så jeg synes også, at kommunen får meget ud af den investering, fastslår Line Kjær.

Der var også pænt fremmøde til oplæsningen i den litterære søndagssalon. Forfatterne Kirsten Hamann, Olga Ravn og Jokum Rohde bidrog med egne tekster, der ifølge oplæggeren »ramte« ham. Oplæggeren var selvfølgelig Peter Ravn, hvis debut-soloudstilling for tiden præger rum og vægge på Munkerup.

Udstillingen hedder »Når mænd sover« - for så er de ikke så faretruende, som de ellers kunne være, mener han - og består mestendels af billeder af jakkeklædte mænd, der næsten alle befinder sig dramatiske situationer, kravlende eller i anden ydmyg position.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede