25. april 2019
Foto: Allan Nørregaard.
gallery icon

Se billedserie

Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det kolde gys i nissehue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kolde gys i nissehue
Gribskov - 16. december 2018 kl. 15:08
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag havde Tisvilde Vinterbadere for femte gang inviteret alle, der havde lyst, til en dukkert i de kolde bølger, efterfulgt af en tur i en af i alt fire saunaer og en noget varmere vandoplevelse i to vildmarksbade. Og den invitation havde mange taget i mod, selvom det i år var på en ny dato. Tidligere har Gys og Gus været afholdt lillejuleaften, men i år ville man bakke op om Jul i Lejet, hvor butikkerne i hele byen holdt åben.

- Der har været 200-300 mennesker de foregående år, så vi er spændt på, om det betyder noget, at vi har flyttet arrangementet. Men vi ville gerne bidrage til aktiviteterne i byen, lød det fra bademester Morten Walbeck, der tog imod dagens deltagere i fuld julemandsuniform og en stor badeand under armen.

- Hvis vi kommer op på 150 deltagere er det fint, supplerede formand for Tisvilde Vinterbadere, Jens Ulrik Nielsen

Da bademester Morten Walbeck gav ordet til Mikkel Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokraterne, som skulle åbne arrangementet, var de fleste klar til at spurte mod vandkanten.

- Det er godt nok koldt, så det bliver en kort tale, sagde han, ligeledes i badekåbe. Han roste de frivillige for deres indsats - og så blev der ellers spænet mod vandet, da han sagde ordene:

- Den der kommer sidst i vandet er en tøsedreng!

Udover den korte dukkert, var det også muligt at deltage i issvømning ved Gys og Gus, da flere af vinterbaderne ifølge formanden også dyrker issvømning.

Bagefter kunne man - udover sauna og vildmarksbad - også få varmen ved at drikke en kop kaffe eller andre varme drikke eller spise en ganske særlig vinterbaderis, der faktisk giver varmen - en sorbet med chili, ingefær og havtorn.

Traditionen tro blev der også samlet tøj ind til hjemløse ved arrangementet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede