17. januar 2021
I tirsdags begyndte entreprenøren at grave ud til et regnvandsbassin i Troldebakkerne - og markerede dermed, at nu er arbejdet med at udvikle det store boligområde for alvor gået i gang. Her er udvalgsformand Pernille Søndergaard (Nyt Gribskov) i gang med at holde en tale. Foto: Jan F. Stephan
gallery icon

Se billedserie

I tirsdags begyndte entreprenøren at grave ud til et regnvandsbassin i Troldebakkerne - og markerede dermed, at nu er arbejdet med at udvikle det store boligområde for alvor gået i gang. Her er udvalgsformand Pernille Søndergaard (Nyt Gribskov) i gang med at holde en tale. Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er gået trold i vejnavne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er gået trold i vejnavne
Gribskov - 12. januar 2021 kl. 04:10
Af Claus Johansen

Drej til venstre ad Troldebakkerne, sving til venstre igen ad Troldebuen, og så passerer du Troldestien og Troldeholmen - og så er du ved Troldestien. Hvis der står Troldevang, er du kørt for langt.

arrow Læs også: Arbejdet med ny bydel i gang

Forvirret? Det risikerer dine gæster måske også at blive, når de skal finde vej til dit kommende hjem i Troldebakkerne.

I denne uge skal politikerne i Gribskov tage stilling til, hvad vejene skal hedde i Troldebakkerne, som er det nye boligkvarter i Helsinge. Det store område nord for Helsinge kommer til at rumme 700-800 boliger, både rækkehuse, parcelhuse, seniorboliger og friplejehjem.

Administrationen foreslår, at den gennemgående stamvej får navnet Troldebakkerne. Derudover skal politikerne i udvalget 'udvikling, land og by' udpege mindst 25 navne til de kommende veje i området.

Der er indkommet en række forslag fra Museum Nordsjælland og fra borgere i Gribskov. En række af forslagene kan dog ikke bruges, da navnene i henhold til adresseloven skal opfylde en række krav:

- Det skal sikres, at enhver på lettest mulig måde, herunder navigationssystemer, kan finde frem til den vej eller adresse, som den pågældende søger.

- Vejnavnet skal bestå af op til 40 tegn, overholde dansk retskrivning og må ikke kunne forveksles med andre navne under samme postnummer.

Her er administrationens forslag til vejnavne:

Troldesporet, Troldebuen, Troldeskoven, Troldestien, Troldeholmen, Tegltroldevej, Hasseltrolden, Egetrolden, Birketrolden, Bronzebakken, Bronzehøjen, Bronzeovnen, Bøgeskovsgårdsvej, Elversporet, Jættedalsvej, Jættestien, Lutvej, Teglbrændervej, Teglovnen, Teglpladsvej, Oldtidsvej, Troldelunden, Troldehaven, Troldevang, Troldedalen, Troldemarken, Bronzetoften og Bronzedalen.

arrow Så er det besluttet: Her kommer nyt plejehjem til ældre
11. december 2020 kl. 13:26 Opdateret: kl. 09:04
arrow Populært bofællesskab med middelhavsklima til Troldebakkerne
16. november 2020 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:15
arrow Nyt plejehjem kan være på vej
20. oktober 2020 kl. 04:04 Opdateret: kl. 09:59
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?