23. oktober 2018
Lars Corfitzen: - Kulturhavn Gilleleje er en investering i kultur. Der går 20 år, inden vi kan mærke det økonomisk. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Lars Corfitzen: - Kulturhavn Gilleleje er en investering i kultur. Der går 20 år, inden vi kan mærke det økonomisk. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den ny planlov rammer succes-brugs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ny planlov rammer succes-brugs
Gribskov - 15. november 2017 kl. 03:18
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis miljøministeren skulle tænke på at give Gilleleje Brugsforening en gave i anledning af foreningens 125 års jubilæum, så skulle han lave en ændring i planloven eller få sine embedsmænd til at dispensere for den seneste planlov restriktioner for, hvor store butikker må være. En udvidelse af butiksarealet i SuperBrugsen i Gilleleje med op til 1500 ekstra kvadratmeter, det er, hvad i hvert fald foreningens direktør Lars Corfitzen drømmer om, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Brugsforeningens jubilæum markeres torsdag 16. november 19:30 ved en reception i Kulturhavn Gilleleje, som er af flere initiativer foreningen har stået for. Ud over at drive en af landets største superbrugser på Bonderupvej ved Gilleleje og FDB Møbler i kulturhavnen, driver foreninen også SuperBrugsen i Hornbæk, ligesom den sammen med fem andre selvstændige brugsforeninger er ejer af brugserne i Sorø, Store Heddinge og Ølsted.

SuperBrugsen på Bonderupvej har i dag et samlet areal på 3500 kvadratmeter, men der er kunder og potentielle kunder nok til, at butikken bør udvide, mener Lars Corfitzen.

- Det er paradoksalt for os, at vores butik oprindeligt lå inde midt i byen i Vesterbrogade, og at vi i 1968 flyttede ud for at få mere plads, men at vi i dag ikke kan få det på grund af planloven. Når vi ligger her, siger loven, at vi ikke må blive større. Hvis vi derimod havde holdt fast i, at vi ville ligge inde i byen, ville den ny planlov give os mulighed for at udvide, siger Lars Corfitzen.

Projekt Kulturhavn Gilleleje er den hidtil største investering, som foreningen har stået for.

- For os har det været en investering i kulturen. Der går nok 20 år endnu, inden vi også begynder at mærke det økonomisk. Der har været mange udfordringer undervejs, og jeg har været ked af, at vores tredje etape er blevet forsinket, men netop nu ved jubilæet er jeg glad for at kunne fortælle, at vi inden årets udgang har projektet klar.

- Udfordringen har været, at vi gerne vil lave en parkeringskælder, men at det har været svært at realisere ønsket på grund af den bløde undergrund. Det problem har vi nu fået en løsning på. Derfor vil vi om kort tid løfte sløret for etape tre. Den kommer til at indeholde en p-kælder, og oven over den en bygning, hvor der i stueetagen kommer en smal bræmme med butikker ud mod Søborg Kanal samt til den anden side en ny afdeling til Ellen Marie Hjemmet, På de to øverste etager bygges i alt 20 lejligheder, som skal udbydes som ejerboliger. Vi får ikke besvær med at sælge dem. Der er allerede 25, som er blevet skrevet op til en bolig, siger Lars Corfitzen til Frederiksborg Amts Avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk