15. juni 2021
Demonstrationen går her gennem gågaden i Helsinge. Foto: presse-fotos.dk.
gallery icon

Se billedserie

Demonstrationen går her gennem gågaden i Helsinge. Foto: presse-fotos.dk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demonstration sagde nej til bander: Gribskov skal være tryg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demonstration sagde nej til bander: Gribskov skal være tryg
Opdateret 29. marts 2021 kl. 09:56
Gribskov - 29. marts 2021 kl. 09:32
Af Camilla Nissen

Både i Helsinge og Gilleleje troppede borgere op for med fakler at vise deres modstand mod bandekriminalitet efter to voldelige overfald begået med få dages mellemrum. Det er overfald, som politiet mener har relation til en konflikt mellem to grupperinger i Gribskov Kommune - og det er helt unge mennesker, der er indblandet i dette. I hvert fald har politiet anholdt fem unge for overfaldet på en 17-årig på Helsinge Station, heraf er tre af de anholdte ligeledes 17 år, mens to er 19 år.

arrow Læs også: Blodigt opgør: Fem fortsat fængslet

Det var den unge bokser og kandidat til det kommende kommunalvalg, Oliver Møllenberg, der sammen med Allan Andersen fra Netavisen Gribskov, var arrangør af de to demonstrationer. Oliver Møllenberg fortalte i en tale ved demonstrationerne, at han ønsker, man i Gribskov står sammen mod den kriminelle adfærd - og at man tidligt sætter ind for at undgå, at de unge søger ind i de kriminelle miljøer.

- Bande-kriminalitet kræver forebyggelse, og der bliver vi nød til at se på, om vi som kommune gør det godt nok. Forebyggelse skal allerede foregå i de i de tidlige klasser i folkeskolen, banderne skal kvæles nedefra ved at de ikke kan få lokket nye unge i fordærv. Alle unge har brug for at være en del af et fællesskab - og hvis man ikke er del af det sunde fællesskab, ja - så er der en forhøjet risiko for, at den unge finder det dårlige selskab, sagde den unge bokser.

- Jeg håber, at dette signal kan gøre, at der er andre unge i denne bande, der indser, at det er et gigantisk skråplan, de er ude på - jeg ved, kommunen og politiet er klar til at hjælpe dem ud, sagde Oliver Møllenberg.

Også borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov) og Mikkel Andersen (S), formand for udvalget for unge og beskæftigelse, deltog i demonstrationen og holdt tale.

arrow Debat: Det skal være trygt
02. april 2021 kl. 14:29 Opdateret: kl. 14:29
arrow Efter bandeopgør: Lokaltog har fået nok
26. marts 2021 kl. 18:52 Opdateret: kl. 15:04
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?