23. september 2021
- Min vurdering er, at Venstre har glemt en række omkostninger i deres regnestykke, f.eks. at der skal ansættes en skoleleder og en FO-leder, skriver Allan Nielsen (S) i sit debatindlæg. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
- Min vurdering er, at Venstre har glemt en række omkostninger i deres regnestykke, f.eks. at der skal ansættes en skoleleder og en FO-leder, skriver Allan Nielsen (S) i sit debatindlæg. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Træk jeres forslag, Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Træk jeres forslag, Venstre
Gribskov - 24. juni 2021 kl. 09:30
Af Allan Nielsen (S), byrådsmedlem i Gribskov

Kommentar til læserbrev af Birgit Roswall den 18. juni 2021.

arrow Læs også: Debat: Venstre vil fortsat lytte

Bent Hansen og Birgit Roswall fra Venstre ønsker at gøre Gilbjergskolen, Afdeling Blistrup til en selvstændig enhed. Grundlæggende har vi i Socialdemokratiet ikke noget imod dette og ser det også som en mulighed på sigt.

Pr. 1. august 2021 indfører Gribskov Kommune en ny styringsmodel af økonomien på skolerne. Det er en klasse- og elevtalsbaseret styringsmodel, som også tager hensyn til de skoler, hvor der er flere afdelinger.

Det er en god styringsmodel, som er med til at sikre, at vi fortsat har skoler i vores lokalområder.

Byrådet har vedtaget, at den nye tildelingsmodel skal evalueres i foråret 2023.

Vedtages forslaget fra Bent Hansen og Venstre skal alle 6 folkeskoler afsætte penge i deres budget for at overføre disse midler til en 7. folkeskole i Gribskov Kommune; Blistrup Skole. Den nye styringsmodel er lavet med 6 folkeskoler i Gribskov Kommune som grundlag og ikke med 7 folkeskoler.

En sådan vedtagelse vil om noget skabe utryghed på skoleområdet, og det vil være en ganske urimelig situation at sætte skolelederne og skolebestyrelserne i.

Fra Venstres side af peges der på yderligere 0,5 millioner kr. for, at det kan lade sig gøre. Min vurdering er, at Venstre har glemt en række omkostninger i deres regnestykke, f.eks. at der skal ansættes en skoleleder og en FO-leder.

Alle i skoleverdenen ved, at med vedtagelsen af den nye styringsmodel af økonomien på skolerne, vil der finde en evaluering sted i foråret 2023.

I forbindelse med evalueringen må det så vurderes, om Gilbjergskolen, afdeling Blistrup, Gribskolen, afdeling Tingbakken og Sankt Helene Skole, afdeling Tisvilde skal gøres til selvstændige enheder.

Socialdemokratiet vil stemme imod Bent Hansens forslag med opfordring til at Venstre trækker deres forslag.

Der er behov for stabilitet i hele vores skolevæsen i Gribskov Kommune. Det opnår vi ikke ved at stemme for Venstres forslag. Venstres forslag er valgflæsk.

arrow Debat: S vil sætte retning på skoleområdet
12. juli 2021 kl. 18:26 Opdateret: kl. 15:19
arrow Heftig debat om skole: - Det vil sætte økonomien under pres
25. juni 2021 kl. 14:19 Opdateret: kl. 14:22
arrow Debat: Jeg håber, at byrådet vil lytte til borgerne i Blistrup
22. juni 2021 kl. 20:23 Opdateret: kl. 15:58
Stemmer du til kommunalvalget i år?