18. oktober 2021
Dansk Folkeparti vil arbejde for et hunderev i Gribskov, som man også har i Halsnæs. Foto: Niels Jørgen Larsen
Dansk Folkeparti vil arbejde for et hunderev i Gribskov, som man også har i Halsnæs. Foto: Niels Jørgen Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stenrev og ålegræs er fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stenrev og ålegræs er fremtiden
Gribskov - 07. oktober 2021 kl. 15:18
Af Brian Lyck Jørgensen, spidskandidat i Gribskov Kommune for Dansk Folkeparti og Lars Vestergaard, kandidat til Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti, Tietgensgade 64, 1704 Kbh.V.

Kære borgere i Gribskov Kommune,

Borgmesteren har lige afsat 50 millioner kroner til sandfodring. Det er penge, som skylles væk igen - tilbage i havet. Sandfodring skal gentages igen og igen. En både dyr og skidt løsning. Samtidig kommer der en regning på mindst 150 millioner kroner til grundejerne, som skal være med til at betale for sandet.

I Halsnæs kommune har en gruppe etableret et formidlingsrev. "Hunderevet" blev etableret i december 2020. Gribskov kan gøre det samme.

Et stenrev bliver liggende, indtil næste istid kommer. Se, det er en god investering. På og omkring stenrevet kommer hurtigt mange fisk og flerårige tangskove. Hele konstruktionen med hård kystsikring med stenrev i havet nedsætter erosionen af sand fra kysten. Det er en god idé for Region Hovedstaden at arbejde videre med.

Stenrev og ålegræs er en utrolig effektiv måde at holde vandet fri for frie næringsstoffer, da flerårige alger og tang binder næringsstofferne. Der har været cirka 55 km2 stenrev i Danmark. Nu er der 2 km2 tilbage. Stenene er fisket op og brugt til byggeri.

DF vil arbejde for flere hårde anlæg, vil i med?

Rejser du til udlandet i år?