28. september 2021
De forskellige klynger i nye boligområde Troldebakkerne i Helsinge er ved at være udsolgt.
De forskellige klynger i nye boligområde Troldebakkerne i Helsinge er ved at være udsolgt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Skal vi ikke glæde os over, at strategien virker?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Skal vi ikke glæde os over, at strategien virker?
Gribskov - 27. juli 2021 kl. 04:01
Af Pernille Søndergaard (Nyt Gribskov), formand for udvalget 'Udvikling, By og Land'
arrow Læs også: Debat: Offentliggør omkostninger for ny bydel

Bent Hansen der er næstformand i fagudvalget Udvikling, By og Land fremfører i et læserindlæg i Frederiksborg Amts Avis, at han mangler oversigt over økonomien i byudviklingsprojektet i Troldebakkerne. Jeg kan oplyse at al økonomi omkring byudviklingsområder er politisk vedtagne og derfor fremgår af referaterne fra de enkelte fagudvalgsmøder samt byrådsmøder.

Jeg vil dog her gerne opsummere for Bent Hansen.

Køb af Bøgeskovgård inklusive arealet nu kaldet Troldebakkerne blev besluttet på byrådsmødet den 13. December 2013, arealet er dermed købt under den konservative borgmester Jan Ferdinandsen, og sælger af gården var et daværende medlem af byrådet for Venstre. Jeg tænker derfor, at købspris er kendt internt i Venstre, ellers kan den ses på referatet fra mødet. Jeg skal ikke vurdere, om købsprisen var den korrekte, da jeg ikke selv sad i byrådet på dette tidspunkt blot konstatere, at med den købspris der er givet for arealet tillagt de omkostninger der naturligt er til infrastruktur etc i et byudviklingsområde, så tager det tid at få regnestykket til at gå op. Heldigvis er vi ikke færdige med at udvikle området og sælge, så det må fremtiden vise.

Et flertal i fagudvalget har haft den tilgang, at det er bedre at sælge området og få boligudvikling og nye borgere til vores kommune - og ja selvom der også bygges ældreboliger vil de der flytter ind i disse jo så sælge deres villaer i Helsinge til nye børnefamilier - end bare at konstatere, at udvikling er for dyr og lade det ligge. Altså en mere af det samme gør ingen forskel.

Flere borgere til vores kommune betyder flere handlende i vores handelsby Helsinge, flere børn til vores skoler og daginstitutioner, flere skatteindtægter til øget velfærd.

Til Bent Hansen kan det oplyses, at følgende er solgt;

Bøgeskovgård sælges med byrådsbeslutning i maj 2015

Klynge 1 sælges med byrådsbeslutning i november 2019

Klynge 2 sælges med beslutning i september 2019

Klynge 3 - grunde - er solgt med byrådsbeslutning i december 2019

Klynge 4 er solgt med en delegering til administration ved beslutning i august 2020.

Klynge 6 og 7 er solgt med beslutning fra december 2020

Klynge 8 er solgt med beslutning fra februar 2021

Alle salg er pt enten afrundet eller ved at blive afrundet.

Der udestår pt salg af yderligere 5 klynger.

Der er godt gang i byudviklingen i Gribskov og også i Troldebakkerne, vi følger i fagudvalget løbende op på omkostninger til infrastruktur samt ikke mindst indtægterne ved salg.

Da køb af Troldebakkerne og tilhørende gård er sket før min tid i byrådet, kan jeg kun læse tilbage og konstatere, at den daværende konservative borgmester sammen med et flertal i byrådet - ligesom det nuværende flertal - troede fuldt og fast på en vækst for Gribskov og at Gribskov skulle tiltrække nye borgere.

Skal vi ikke sammen glædes over, at strategien virker, at det brede samarbejde gennem hele valgperiode har betydet en klar retning og dermed udvikling for Gribskov? Jeg ved godt det er valgkamp, men det ville være så meget mere interessant - i min vores verden - hvis de enkelte partier fortalte hvad deres vision var for Gribskov, i stedet for en valgkamp hvor man forsøger at opfinde 'huller i osten".

I NytGribskov er vores vision i forhold byudvikling helt klar: Vi skal fortsætte udviklingen af Gribskov og tiltrække nye borgere til vores skønne kommune således, at vi har råd til velfærd også i fremtiden.

arrow Ny bydel på vej: Den er et spejl på Gribskov
31. juli 2021 kl. 04:05 Opdateret: kl. 15:52
arrow Efter langsom start: Ny bydel tæt på at være udsolgt
26. juli 2021 kl. 04:05 Opdateret: kl. 12:30
arrow Debat: Byudviklingsarbejde for millioner af skattekroner
22. juli 2021 kl. 21:06 Opdateret: kl. 14:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?