19. april 2021
"Når det gælder mistrivsel, er samtaler et rigtig godt værktøj,," skriver Kurt Pedersen i sit debatindlæg. Modelfoto: Adobe Stock
"Når det gælder mistrivsel, er samtaler et rigtig godt værktøj,," skriver Kurt Pedersen i sit debatindlæg. Modelfoto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Samtale er et rigtig godt værktøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Samtale er et rigtig godt værktøj
Gribskov - 28. februar 2021 kl. 14:59
Af Tidl. socialpædagog, Kurt Pedersen Dragstrupvej 5, 3250 Gilleleje

Dejligt, at Gribskov kommune vil styrke indsatsen overfor unge der mistrives og har psykiske problemer.

arrow Læs også: Debat: Ungeindsats på tværs af udvalg

Det er vigtigt, at dem der har psykiske problemer får professionel hjælp. Omvendt er det ikke alle de tanker unge går rundt med og har svært ved at få styr på, der kræver professionel hjælp. Der er brug for nuancerede tilbud.

Når det gælder mistrivsel, er samtaler et rigtig godt værktøj. Samtalerne behøver ikke være med en psykolog (dem er der alligevel også mangel på) men med (frivillige) voksne, der vil lytte.

HEADSPACE er et rigtig godt anonymt samtaletilbud bestående af professionelle og frivillige. Med et samarbejde med dem, kan Gribskov kommune plukke nogle "lavthængende frugter".

I samtalerne er der, ud over at lytte, også fokus på brobygning. Der viser sig i samtalen måske en problematik, andre frivillige organisationer eller offentlig tilbud arbejder målrettet med. Det kunne være spiseforstyrrelse, sorg eller at den unge er selvmordstruet.

Det har også vist sig, at unge i HEADSPACE finder værktøjer eller får overblik over deres situation, så de kommer styrket videre. HEADSPACE er et anonymt samtaletilbud, hvor man kan møde fysisk op uden at bestille tid.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?