17. maj 2021
"Hvis vi for alvor skal trængslen til livs i hele hovedstadsområdet, ikke mindst Nordsjælland, er der brug for en mere strategisk og mere synkron planlægning af hele den samlede transport i, til og fra hovedstaden," skriver de to radikale politikere i debatindlægget.
"Hvis vi for alvor skal trængslen til livs i hele hovedstadsområdet, ikke mindst Nordsjælland, er der brug for en mere strategisk og mere synkron planlægning af hele den samlede transport i, til og fra hovedstaden," skriver de to radikale politikere i debatindlægget.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Radikale vil ikke blokere for færdiggørelse af motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Radikale vil ikke blokere for færdiggørelse af motorvejen
Gribskov - 14. april 2021 kl. 21:09
Af Folketingsmedlem Martin Lidegaard (R) og viceborgmester i Gribskov Bo Jul Nielsen (R)

Der har spredt sig den opfattelse, at Radikale Venstre vil blokere for en færdiggørelse af motorvejen mellem Hillerød og København i de kommende transportforhandlinger. Det ønsker vi ikke.

arrow Læs også: V-udspil: Motortrafikvejen bør have flere spor

Men vi vil insistere på, at en sådan beslutning ikke kan stå alene. Hvis vi for alvor skal trængslen til livs i hele hovedstadsområdet, ikke mindst Nordsjælland, er der brug for en mere strategisk og mere synkron planlægning af hele den samlede transport i, til og fra hovedstaden.

Det kræver som minimum en markant forbedring af den kollektive transport - især tog - og på sigt også en form for roadpricing. Ellers kommer vi ikke trængslen til livs, men vil blot flytte den rundt og forlænge den i forvejen ulidelige ventetid på vejene.

Vi har også sagt, at vi samtidig må arbejde på endelig at få gjort noget ved de støjproblemer, som motorvejene skaber for naboerne alle steder i Nordsjælland. Og så skal der tages hensyn til klimaet i anlægsfasen, ligesom vi generelt kæmper for, at det er elbiler, der kommer til at køre på de nye veje.

Alle beboere i Nordsjælland kender de gode sikkerhedsmæssige, erhvervsmæssige, trængselsmæssige og samfundsøkonomiske argumenter for at færdiggøre Hillerødmotorvejen. Derfor forventer vi også, at stort set alle partier vil være enige om det i de kommende forhandlinger.

Men vi radikale vil også stille krav om en samlet strategisk tilgang til den store trængsel, herunder at tilgodese alternativer til motorvejen og tage hensyn til støj og klima.

Det er grunden til, at vi i mange år har efterlyst balance i den samlede trafikpakke. Ikke på bekostning af vejene, men som en forudsætning for rent faktisk at få bragt transporttiden og ventetiden ned for de hårdt prøvede nordsjællændere.

arrow Debat: Pengene til motorvejen skal på plads nu
17. april 2021 kl. 10:45 Opdateret: kl. 15:31
arrow Debat: Tillykke til Nordsjællands trafikmafia
14. april 2021 kl. 11:44 Opdateret: kl. 16:37
arrow Debat: Et skridt nærmere
13. april 2021 kl. 04:06 Opdateret: kl. 16:36
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?