7. marts 2021
"På opfordring af medlemsforeninger i området tager Gribskov Landligger Forbund afstand fra lokalplansforslaget, der rummer ti mindre boliger," skriver læserbrevsskribenterne.
"På opfordring af medlemsforeninger i området tager Gribskov Landligger Forbund afstand fra lokalplansforslaget, der rummer ti mindre boliger," skriver læserbrevsskribenterne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ønske om færre boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ønske om færre boliger
Gribskov - 16. februar 2021 kl. 14:25
Af Annelone Jensen, sekretær og næstformand & Kjell Nilsson, formand, Gribskov Landligger Forbund

Gribskov Landligger Forbund har noteret de mange indkomne høringssvar, som der kun i meget begrænset omfang bliver kommenteret på i kommunens Hvidbog, som omhandler vurdering af høringssvar til lokalplan 521.06 for boliger på Frederiksværkvej 160 og Kommuneplantillæg nr. 32 til kommuneplan 2013-25.

arrow Læs også: Debat: Venstre ved du hvor du har - eller hvad?

På opfordring af medlemsforeninger i området tager Gribskov Landligger Forbund afstand fra lokalplansforslaget, der rummer ti mindre boliger. Men vi vil gerne støtte de mange forslag om at reducere antallet af boligenheder fra 10 til maksimalt 6 og kommentere på udvalgte punkter i Hvidbogen:

1. Reduktionen af antallet boligenheder vil få projektet til at blive mere i overensstemmelse med omgivelserne (grænsende op til 'Sandet' og i landzone) og vil reducere brugstrykket til et mere acceptabelt niveau.

2. Den præcedens, der er lagt op til, vil i fremtiden gøre det næsten umuligt at rejse indsigelse mod lignende projekter, hvis lokalplanen vedtages som fremlagt. Kommunens korte afvisning af de rejste bekymringer for, at projektet skaber præcedens for lignende generelt i kommunen, er ikke fyldestgørende.

3. Den økonomiske begrundelse, der kom frem på den sidste behandling i byrådet i november, kan og bør ikke bruges som argument i en lokalplansag. Der gælder bl.a.: En bestemmelse i en plan eller en afgørelse efter en plan kan ikke begrundes med økonomiske forhold (ejerforhold (undtagen almene boliger, der specifikt er angivet i loven), købs- og salgs omkostninger, byggeomkostninger, indtægtsniveau m.v.). Henvisninger til den nuværende projektudviklers og ejers salgsudfordringer bør være sagen og Gribskov Kommune uvedkommende.

4. Gribskov Kommune overtrumfer de fremførte argumenter i Planlagenævnets afgørelse fra den tidligere Landzone-sag ved i stedet at lave en ny lokalplan, som ikke kræver Planankenævnets godkendelse. Dette kommenteres ikke på i Lokalplansforslagets Hvidbog.

5. Urbanisering i en Landzone og i et naturområde kommenteres slet ikke, selvom den er i modstrid med den regionale "fingerplan" for byudvikling i regionen.

6. Gribskov Kommunes behov for flere boliger bør løses i byzone. Dette arbejder Gribskov Kommune jo også aktivt på med f.eks. de 150 boligenheder i Møllebakken, de 700 boligenheder i Troldebakkerne og 238 boligenheder i Ammendrup Park i Helsinge og 17.000m2 i det planlagte boligareal i Gilleleje Syd.

7. Det forøget brugstryk i lokalområdet kommenteres ikke i Hvidbogen - 1 bolig til 10 boliger taler for sig selv.

8. De fleste værelser på første sals lejligheder har kun ovenlysvinduer, for ikke at ændre ved ejendommens udseende, hvilket er fastlagt i lokalplanen. Er dette virkelig godkendt af brandmyndighederne?

9. Ved kun at bruge etagebyggeri-reglen med 1,5 parkeringsplads/boligenhed i stedet for reglen for sommerhuse med 2 parkeringspladser/boligenhed må området forventes at blive belastet med gæste parkeringer.

arrow Debat: Klar til at ryge under bussen
18. februar 2021 kl. 15:18 Opdateret: kl. 12:26
arrow Debat: Bør tage udgangspunkt i budgettet
17. februar 2021 kl. 20:35 Opdateret: kl. 12:29
arrow Debat: Vi skal passe bedre på drikkevandet
17. februar 2021 kl. 19:08 Opdateret: kl. 12:28
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?