12. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ny affaldssortering - spørg os borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ny affaldssortering - spørg os borgere
Gribskov - 02. maj 2021 kl. 17:55
Af Kirsten Jessen, bestyrelsesmedlem i Gribskov Landligger Forbund og formand for Godhavn Grundejerforening, Lundekrog 2, 3210 Vejby

Vi skal alle sortere vores affald. Det skal ske i 10 forskellige beholdere. Næsten alle landets kommuner har søgt om dispensation for Folketingets tidsfrister, fordi man vil undgå sjusk. Også Gribskov.

arrow Læs også: Debat: Flertallet vil følge loven - også om affald

Mange husstande sorterer allerede i dag, og kommunerne skal nu bestemme, hvordan det fremover skal ske.

Af dagsordenen for mødet d. 20. april 2021 i Udvikling, By og Land (UBL), lægger kommunens administration op til, at UBL og Økonomiudvalget skal anbefale Byrådet forskellige praktiske løsninger, som er afpasset forskellige forhold. F. eks. skal haveaffald afhentes fra skel.

Det samlede udspil undrer os i Gribskov Landligger Forbund meget - især fordi der ikke er sondret på helårsbeboere og landliggere. Der er faktisk forskel på affaldsmængderne fra dem, der bor fast hele året, og så fra os landliggere.

Vi forstår godt, at det kan blive svært at få etableret ét system, der dækker alle ejendomme.

Hvad gør man så? Man indkalder selvfølgelig kommunens borgere, så man kan få et indblik i de meget forskellige vilkår, der er i vores kommune - ikke mindst på grund af de mange sommerhuse. Næststørste antal sommerhuse i hele landet!

Vi landliggere har særlige vilkår, fordi mange af os ikke er bo-faste. Andre borgere kan have andre problemer, men kommunen skylder os alle en grundig forberedelse.

Der har været afholdt ét møde i december 2019. Desværre kun det ene. Selvfølgelig har corona-epidemien spillet en rolle i afholdelse af fysiske møder.

Men: Dialogen med os borgere bør ikke gå i stå af den grund.

Derfor opfordrer vi kommunen til at indkalde til borgermøder flere forskellige steder i kommunen her i forsommeren 2021.

Ikke med kommunal envejs-kommunikation, men ved at opfordre til dialog og lydhørhed. Det er faktisk borgerne, der står med de konkrete problemer og erfaringer. Når de corona-begrænsningerne er væk, så meld ud: Gribskov kommune vil gerne tale med jer borgere om, hvordan man bedst skruer de nye affaldsordninger sammen.

Indkald os til dialog, samskabelse og gode løsninger for alle. Og selvfølgelig kommer vi! Også med gode ideer som alle kan få glæde af!

arrow Nu skal affald sorteres i 10 forskellige kategorier
07. maj 2021 kl. 04:15 Opdateret: kl. 15:50
arrow Debat: Arbejder for affaldssortering
27. april 2021 kl. 13:33 Opdateret: kl. 19:18
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?