19. oktober 2020
Fremover skal forældre med børn i dagpleje betale 734 kroner mere om måneden. Modelfoto: Adobe Stock
Fremover skal forældre med børn i dagpleje betale 734 kroner mere om måneden. Modelfoto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Flere penge til det enkelte barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Flere penge til det enkelte barn
Gribskov - 09. oktober 2020 kl. 12:56
Af Morten Klitgaard (Nyt Gribskov), næstformand i udvalget børn, familie og idræt

Helt generelt skal man huske, at stigende takster på daginstitutionsområdet betyder, at der tilføres penge til børneområdet.

I Gribskov har det i rigtige mange år været besluttet, ligesom i vores nabokommuner, at taksten til daginstitutioner er 25 % af bruttodriftstilskuddet til daginstitutionerne.

Dette fremgår endvidere af lov om dagtilbud at taksten altid skal være et udtryk for lige netop bruttodriftstilskuddet, eller lidt mere populært formuleret: Taksten skal følge, hvad der anvendes af penge på området.

Det betyder således også, at en stigning i taksten til vores daginstitutioner er et udtryk for, at der anvendes flere penge, ligesom et fald i daginstitutionstaksten er et udtryk for det modsatte, nemlig en besparelse på området.

Så når taksten stiger er det et udtryk for, at der trods et faldende børnetal i dette budget, er fastholdt samme niveau i udgifter til daginstitutionsområdet.

De fleste af os husker takstsagen tilbage i 2015, og dermed også den modstand der var i nedsættelsen af taksten, netop fordi en nedsættelse var et udtryk for en besparelse på området.

Så alt i alt: En stigning i taksten betyder, at bruttodriftstilskuddet til daginstitutionerne er steget, altså at der bruges flere kommunale kroner på området.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?