6. marts 2021
"Jeg mener ikke tiden er til at søsætte nye initiativer, som efterfølgende vil koste yderligere penge på budgetterne, derfor tager Dansk Folkeparti udgangspunkt i det nuværende budget," skriver byrådsmedlem Brian Lyck Jørgensen (O).
"Jeg mener ikke tiden er til at søsætte nye initiativer, som efterfølgende vil koste yderligere penge på budgetterne, derfor tager Dansk Folkeparti udgangspunkt i det nuværende budget," skriver byrådsmedlem Brian Lyck Jørgensen (O).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bør tage udgangspunkt i budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bør tage udgangspunkt i budgettet
Gribskov - 17. februar 2021 kl. 20:35
Af Brian Lyck Jørgensen, byrådsmedlem, Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti har på udvalgsmødet i 17-4 udvalget foreslået at man arbejder med 3 konkrete emner, det skal ske via en anbefaling til Byrådet i efteråret.

arrow Læs også: Debat: Venstre ved du hvor du har - eller hvad?

I forhold til FN's Verdensmål 13 og 14 vil det gi' mening at arbejdet med etablering af stenrev og efterfølgende tilføre ålegræs i nærheden af disse stenrev. Netop Ålegræs og tang på havets bund binder så meget CO2, at havet er en endnu større klimabuffer end skove på land.

I Danmark er der gennem de seneste 130 år udryddet over 70 procent af havbundens tang-og ålegræsarealer. Det svarer til to gange Fyns areal. Havplanter er effektive, fordi de nedbrydes enormt langsomt. Når planterne endelig dør, bliver de begravet i havbunden, og i den proces tager de kulstof med sig. Jo mere tilsluttet og beskyttet en havgræseng er, jo mere CO2 kan den lagre.

Ca. 20 % af havarealet i Danmark er udpeget som beskyttet, men i virkeligheden er kun ganske få procent reelt er beskyttet.

Desuden har Dansk Folkeparti foreslået, at der arbejdes med mål nr. 7 som er bæredygtig energi. Det skal ske ved de kommende byggerier, hvor bl.a. lodret jordvarme, samt solcelle anlæg bør indgå som en energikilde.

I de kommende år vil Troldebakkerne blive udbygget, og netop her, er der en enestående mulighed for netop at arbejde med andre energi former.

Jeg mener ikke tiden er til at søsætte nye initiativer, som efterfølgende vil koste yderligere penge på budgetterne, derfor tager Dansk Folkeparti udgangspunkt i det nuværende budget.

Desværre var tilslutningen ikke stor til vores forslag, men jeg fastholder at der arbejdes med disse konkrete initiativer i den kommende byrådsperiode.

arrow Debat: Klar til at ryge under bussen
18. februar 2021 kl. 15:18 Opdateret: kl. 12:26
arrow Debat: Vi skal passe bedre på drikkevandet
17. februar 2021 kl. 19:08 Opdateret: kl. 12:28
arrow Debat: Ønske om færre boliger
16. februar 2021 kl. 14:25 Opdateret: kl. 12:29
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?