2. august 2021
"Skal man anvende kommunale nøgletal til brug for sammenligninger kommunerne imellem, så må man anvende opgørelser, der er udarbejdet til netop dette formål," skriver Brian Lyck Jørgensen (DF) i sit debatindlæg.
"Skal man anvende kommunale nøgletal til brug for sammenligninger kommunerne imellem, så må man anvende opgørelser, der er udarbejdet til netop dette formål," skriver Brian Lyck Jørgensen (DF) i sit debatindlæg.
Foto: Lars Christiansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bland ikke æbler og pærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bland ikke æbler og pærer
Gribskov - 13. juli 2021 kl. 17:14
Af Brian Lyck Jørgensen, byrådsmedlem (DF)
arrow Læs også: Debat: Jeg kender forskel på æbler og pærer

Jonna Præst mener, at Gribskov Kommune er blandt de kommuner, der har det laveste forbrug af udgifter til "ledelse og administration", hvilket er noget vrøvl.

Opgørelsen er hentet fra KL's publikation "Kend din Kommune" side 92. Med de forbehold der er angivet i noten, kan opgørelsen ikke bruges til en sammenligning af kommunernes administrative forbrug, men alene til at vise de enkelte kommuners forbrug over tid i kategorien "ledelse og administration". I opgørelsen blandes æbler og pærer nemlig godt og grundigt sammen.

Hvis man antager, at Jonna Præsts henvisning til denne opgørelse alene har til formål at misinformere borgerne om, at Gribskov Kommune skulle have meget lave administrative udgifter, så bliver denne antagelse blot bestyrket af det forhold, at Jonna Præst behændigt forbigår opgørelsen over "Central administration" på side 94 i samme publikation, hvor Gribskov ligger i den absolut kedelige ende, når det kommer til administrative udgifter. Det er da en sær måde at omgås statistik på.

Man må da ikke håbe, at man i valgkampen vil slå hinanden oven i hovedet med uautoriserede "nøgletal", som alene siger noget om afsenderen. Skal man anvende kommunale nøgletal til brug for sammenligninger kommunerne imellem, så må man anvende opgørelser, der er udarbejdet til netop dette formål, som for eksempel ECO-Nøgletal, som er udarbejdet af prof. Kurt Houlberg fra VIVE, eller andre rensede nøgletal.

Desværre er ECO-Nøgletal ikke almindeligt tilgængeligt, men kan kun købes via abonnement. Men Gribskov Kommune har sikkert tegnet et abonnement. Så måske Jonna Præst kan få adgang hertil og fremlægge de retvisende tal for kommunens administrative forbrug? Det vil jeg imødese med interesse. Især hvis vi andre kan få lov til at læse med.

arrow Debat: Hvorfor denne misinformation?
28. maj 2021 kl. 17:10 Opdateret: kl. 14:02
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?