16. oktober 2021
Fem byrådsmedlemmer opfordrer nu Morten Ulrik Jørgensen til at trække sig eller søge orlov fra Børn-Unge udvalget. Foto: Allan Nørregaard
Fem byrådsmedlemmer opfordrer nu Morten Ulrik Jørgensen til at trække sig eller søge orlov fra Børn-Unge udvalget. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Åbent brev til Morten Ulrik Jørgensen: Træk dig fra udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Åbent brev til Morten Ulrik Jørgensen: Træk dig fra udvalg
Gribskov - 25. april 2021 kl. 10:33
Af Trine Egetved, Det Konservative Folkeparti, Mikkel Andersen, Socialdemokratiet, Betina Sølver, Løsgænger, Brian Lyck Jørgensen, Dansk Folkeparti, Bent Hansen, Venstre

Borgernes tryghed og tillid er altafgørende og skal man have tvangsfjernet et barn, må der ikke være tvivl om de personer, som er med til at træffe beslutninger af så voldsom og indgribende karakter.

arrow Læs også: Lukkede efter skandale: Nu får kostskole nyt liv

Morten Ulrik Jørgensen er formand for det udvalg, der tvangsfjerner børn. Med den politiefterforskning, der foregår i øjeblikket i forbindelse med forholdene på Havregården, har vi bedt Morten reflektere over sin position og trække sig fra udvalget. Morten har ikke svaret på vores henvendelse.

Flere har vist interesse for den mail, vi har sendt til Morten og den er her i uredigeret form.

Kære Morten.
Vi har fulgt med i sagen omkring Havregården og de fortællinger, der er om svigt af børnene på skolen under din ledelse.

Vi gør os ikke til dommere over, hvad der er sket eller ikke sket på Havregården, men vi har en fælles bekymring, som omhandler din post som formand for det særlige Børne-Unge udvalg.

De mennesker, som i det udvalg, får tvangsfjernet deres børn, må ikke være usikre på de personer, som sidder i udvalget. Det er et meget følsomt og svært område, og den sag på Havregården, må, i vores optik, ikke skabe usikkerhed for de mennesker, som står i en vanvittig svær situation.

Derfor vil vi via denne mail på det kraftigste opfordre dig til at trække dig (eller tage orlov, hvis det er muligt) fra posten som formand for det særlige Børne-ungeudvalg og som medlem af samme udvalg, mens sagen står på og indtil politiet er færdige med deres efterforskning.

Dette er som sagt ikke fordi vi dømmer dig, men for Byrådets samlede troværdighed og allermest hensynet til de mennesker, der står overfor en tvangsfjernelse af deres børn.

arrow 18 tidligere Havregårds- elever kræver erstatning
24. september 2021 kl. 22:11 Opdateret: kl. 22:11
arrow Havregården får nyt liv: Det skal der være nu
16. september 2021 kl. 20:50 Opdateret: kl. 15:39
arrow Efter skandalen på Havregården: Nu vil han lave sin egen lokalliste
10. september 2021 kl. 21:01 Opdateret: kl. 15:34
Rejser du til udlandet i år?