1. april 2020
Trine Egetved: De unge skal lære at kede sig.
Trine Egetved: De unge skal lære at kede sig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De unge skal lære at kede sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De unge skal lære at kede sig
Gribskov - 07. januar 2019 kl. 04:10
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De unge skal lære at slippe deres iPhones og lave ingenting. Det er meldingen fra udvalgsformand for Idræt og Forebyggelse, Trine Egetved (K). Hendes budskab kommer som en reaktion på, at knap hver fjerde i Gribskov Kommune, primært unge mellem 16 og 24 år, føler, de lever med et højt stressniveau. Det har den seneste Sundhedsprofil for Region Hovedstaden vist.

Og det kan blandt andet skyldes, at de sociale medier og smartphones fylder for meget, mener Trine Egetved (K), som sammen med resten af udvalget vil se på, hvordan man forebygger stress.

- Der, hvor vi skal have fat, er især helt unge mennesker, som skal lære at finde en balance i deres liv med al den nye teknologi. Hvordan lærer vi dem, at det er ok at kede sig og ok at slukke for konstante påvirkninger af hjernen fra deres telefoner, siger hun og peger på, at man eksempelvis kunne tage emnet op i skolerne.

Også Susanne Snej, fagchef for PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) og behandling i Gribskov Kommune, vurderer, at de unge primært stresses af sociale medier.

- De unge er meget afhængige af likes på facebook og andre profiler. Der er et præstationskrav, som ikke handler om det faglige, men om at præstere socialt. Jeg har hørt om børn, der ikke kan tage på ferie uden mobiltelefon eller mobildækning, for så kan de ikke være »på« konstant. Det må være voldsomt stressende, siger hun.

- Derudover er der også hele tiden ting, de skal gå til og være en del af. Det er nok mere stressende end en lang skoledag, mener hun.

I samtlige kommuner i det gamle Frederiksborg Amt er der sket en stigning i antallet af personer, der føler sig stressede, siden Sundhedsprofilen fra 2013. Størst er stigningen i Gribskov, fra 19-24 procent og i Allerød, fra 15-21 procent.

Samlet set er det mere end hver fjerde indbygger i Region Hovedstaden - 26 procent - der føler, at de lever med et højt stressniveau.