31. juli 2021
Indehaver Mariapil Christensen fortæller, at det er hyggeligt at være på arbejde, og at kunderne i Græsted er søde. Foto: Claus Johansen
Indehaver Mariapil Christensen fortæller, at det er hyggeligt at være på arbejde, og at kunderne i Græsted er søde. Foto: Claus Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butikkerne møder opbakning og fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Butikkerne møder opbakning og fællesskab
Gribskov - 03. november 2020 kl. 10:22
Af Anna Hjortsø

Mariapil Christensen havde i en del år boet i samme bygning på Græsted Hovedgade, da genbrugsbutikken en dag lukkede. Det, syntes Mariapil Christensen, der i forvejen havde butikken Mariapil i Gilleleje, var synd og skam. Det var første skridt mod Erna Erna.

arrow Læs også: 38 år i butikken: "Byen har et fantastisk handelsliv"

- Jeg vidste ikke, hvad jeg startede op med, for der manglede et eller andet i Græsted, men hvad kunderne kunne lide og ville have, vidste jeg ikke. Så mit udgangspunkt var mig selv - hvilken butik jeg selv havde lyst til at gå ind i og gå på opdagelse i, siger Mariapil Christensen.

Erna Erna åbnede for tre-fire år siden og udviklede sig til en tøj- og livsstilsbutik - opkaldt efter Mariapil Christensens oldemor.

- Jeg skulle have så meget ballast med mig som overhovedet muligt, og min oldemor var den sejeste person i hele verden. Hun hed Erna, men præsenterede sig som Erna Erna. Og ligesom hende kan butikken rumme det hele.

Udvalget i butikken er nemlig bredt med både tøj og brugskunst.

- Og vi kan have alle tre generationer - teenagepigen, mor og mormor - inde og handle sammen.

Støtte og fællesskab

I dag er Mariapil Christensen flyttet til Gilleleje, men hun er vokset op i Græsted, hvor hendes forældre stadig bor. Hun er glad for at have butik i Græsted.

- Det er hyggeligt at være på arbejde, rigtig rart at være i butikken, og kunderne er enormt søde. Man får et tilhørsforhold til mange af dem, og man kan hilse på alle, der kommer gående forbi. Man kender fru Hansen eller Jensen, der bor derovre, og ved, at hun godt kan lide farven blå.

Og så er folk i Græsted rigtig gode til at støtte op om de ting, der er og foregår i byen, fortæller hun.

- Når der for eksempel bliver holdt Halloween, er alle med.

Opbakning og fællesskab er også, hvad formand for Græsted Handels- og Erhvervsforening fremhæver ved at have en butik i Græsted.

- Der er en fællesskabsånd, og der er en opbakning til de ting, der bliver lavet - mange bliver glade, når nogen vil noget. Der er masser af foreninger med en del frivillige, og det er jo fantastisk, fortæller Thomas Andersen.

- Man skal åbne en butik i Græsted, hvis man har lyst til at være en del af et fællesskab, hvor der er et sammenhold, og man godt kan lide at vinke til dem, der går forbi.

arrow Efter flytning til Gilleleje: Bundlinjen er tredoblet
11. november 2020 kl. 18:01 Opdateret: kl. 10:57
arrow Sammenhold og lokalpatriotisme: "Et dejligt sted at drive butik"
07. november 2020 kl. 08:49 Opdateret: kl. 10:55
arrow Helsinge skal være Danmarks bedste børneby: Se hvordan her
05. november 2020 kl. 16:19 Opdateret: kl. 10:56
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?