26. april 2019
Det er på denne tætklippede mark, at der parkeres til Kildemarkedet. Diverse skilte til at afværge brande er ikke oppe endnu på dette billede. Fotos: Hanne Guldberg Mikkelsen
gallery icon

Se billedserie

Det er på denne tætklippede mark, at der parkeres til Kildemarkedet. Diverse skilte til at afværge brande er ikke oppe endnu på dette billede. Fotos: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandvagter patruljerer Kildemarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandvagter patruljerer Kildemarked
Gribskov - 04. august 2018 kl. 04:02
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har været ekstra travlhed op til åbningen af det årlige Kildemarked i Tisvildeleje i dag lørdag.

På grund af brandfaren har folkene bag i samråd med Gribskov Kommune og Frederiksborg Brand og redning lavet en række foranstaltninger, der skal forhindre brand i det knastørre og delvist fredede område, hvor markedet afholdes.

Anette Hertz, fmd. for Kildemarked i Tisvilde, er tryg ved de tiltag, der er gjort:

- Græsset er slået ekstra tæt. Der er rygning forbudt på både markedsplads og to brandvagter runderer i p-arealet under hele åbningstiden, siger Anette Hertz.

- Vi har desuden etableret brandveje, så eventuelle redningskøretøjer kan komme frem og vi har slukningsmateriel på stedet, så en lille brand hurtigt kan bekæmpes. Vi har været glade for dialogen med kommune og Frederiksborg Brand og Redning, hvor indsatslederen har været her og godkende og vil komme på besøg på lørdag og søndag.

Anette Hertz fremhæver, at hun ser store fordele ved parkering på den tætklippede mark:

- Fordelen er, at vi har styr på, hvor folk parker, så vi kan holde opsyn, så der ikke parkeres tilfældigt rundt omkring i rabatten. På Tibirkevej sættes der parkering forbudt rabatten - vi har aldrig tidligere lavet så mange skilte.

Grøfteparkering
Et problem i forbindelse med det årlige kildemarked er, at gæster ikke altid benytter den anviste p-plads på marken. De parkerer i stedet i græsgrøfterne langs Tibirkevej blandt andet.

- Vi får rigtig mange henvendelser i det hele taget om ulovligt parkerede biler, siger Vibeke Meno, teamleder Trafik og ressourcer.

- Det er et klondyke heroppe om sommeren. Som kommune må vi sige, at vi kan ikke være alle vegne, og det er politiet, der håndhæver det. Vi er opmærksomme på den p.t. potentielle risiko og vi læner os op ad Frederiksborg Brand og Redning.

Gribskov Kommune har rabatparkering, hvor der kan parkeres i græsrabatter langs veje.

- Det er klart, at risikoen er der, men jeg tænker ikke, vi vil gå ud og male fanden på væggen på grund af Kildemarkedet. Vi er i løbende kontakt med indsatsledelsen og tager vores risikovurdering fra dem.

Unødig risiko
De foranstaltninger, Kildemarkedet har taget i forening med beredskabet, beroliger ikke en sommerhusejer, der har henvendt sig til kommunen. Det er særligt parkering på en fredet mark ved Parallelvej, der bekymrer Henning Klee.

Henning Klee mener, at situationen er parallel til den ved Liseleje, hvor der nu efter beslutning fra Halsnæs Kommune udstedes bøder for parkering på græsset. Problemet er, at en katalysator under bilen bliver meget varm - og i flere tilfælde har været den gnist, der antændte brande på marker.

Græsset er netop med det in mente klippet helt kort på parkeringspladsen bag Kildemarkedet, men Henning Klee undrer sig stadig over, at der overhovedet gives tilladelse til parkering, og over »Kommunens forvaltning i sager , der kan medføre en unødig risiko for tab af menneskeliv og ejendom«.

- Det vil efter min opfattelse kunne medføre et retligt ansvar for Kommunen, såfremt der gives en tilladelse til parkering som ovenfor beskrevet, skriver grundejeren, der er advokat.

Dette selvfølgelig under forudsætning af, at der opstår en hændelse.

Det er op mod 5000 gæster, der denne weekend tager på Kildemarked.

mikk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede