1. juni 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bødestraf for fiskeri for tæt på land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bødestraf for fiskeri for tæt på land
Gribskov - 05. november 2019 kl. 19:17
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 64-årig fisker fra Gilleleje er ved retten i Helsingør blevet idømt en bøde på 5000 kroner for at have fisket med trawl i den nordlige del af Øresund mindre end tre sømil fra kysten.

Fiskeren benyttede en kutter, der er hjemmehørende i Hvalpsund til fiskeriet, som den 4. april 2018 blev observeret fra et af fiskerikontrollens fartøjer.

Det pågældende område er omfattet af en fredningsbestemmelse, der gør trawlfiskeri ulovligt inden for tre sømil fra land.

I følge retsprotokollen var kontrolskibet sejlet op på siden af kutteren, hvor en kontrollør meddelte fiskeren, at han var for tæt på land.

Selv mente han, at det kun var kutteren, der måske befandt sig inden for tremils grænsen. Selve trawlet havde han slæbende sig 175 favne længere ude.

Den forklaring delte dommeren ikke efter at have set på et kort over området og afsagde kendelse om 5000 kroner i bøde.

Ejeren af båden får samtidig konfiskeret værdien af den fangst, i alt 1860 kroner, som fiskeren havde nået at hive ombord, inden kontrollens besøg. Ejeren får også konfiskeret 10.000 kroner, svarende til værdsien af trawlet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?