6. maj 2021
Seks gange har politiet fået anmeldelse om en latexklædt mand i Tisvilde Hegn. Modelfoto: Adobe Stock
Seks gange har politiet fået anmeldelse om en latexklædt mand i Tisvilde Hegn. Modelfoto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blotter iført latex-dragt og maske skræmmer kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blotter iført latex-dragt og maske skræmmer kvinder
Gribskov - 18. juli 2020 kl. 04:15
Af Anna Hjortsø

Nordsjællands Politi har i alt modtaget seks anmeldelser om en mand, der er iklædt sort dragt og maske lavet af latex/plastik-lignende materiale, og som i nogle af tilfældene har blottet sig og onaneret foran kvinder i Tisvildeleje.

arrow Læs også: Chokerende syn i strandkanten: - Det var latexmanden

Senest den 6. juli, hvor en mand blev set tre gange om eftermiddagen i Tisvilde Hegn og en mand iført lignende påklædning er også blevet set tre gange tilbage i december i området omkring parkeringspladsen ved stranden.

- Det kunne godt tyde på, at det er den samme person, da det er en ret særegen opførsel, men det ved vi ikke, siger Morten Riisager-Pedersen, politikommissær ved Nordsjællands Politi.

- Det er en utryghedsskabende adfærd at gå rundt på den måde, for andre bliver skræmt, og i nogle af tilfældene har det også været en blufærdighedskrænkende adfærd.

Den 6. juli løb en anmeldelse ind om en mand med tætsiddende dragt og latex-maske, der onanerede foran en kvinde, hvor Skovkærsvej møder Nordhuslinjen i skoven. Det beretter kvinden på Facebook, hvor hun skriver, at det 'ikke var en rar oplevelse'. Nordsjællands Politi bekræfter, at kvinden har anmeldt hændelsen.

Samme dag blev en mand set tæt på indgangen til mødestedet Naturrum Tisvildeleje. Her var en kvinde på svampejagt, da hun så manden, der var iført en lignende dragt og -maske, som i det andet tilfælde, samt en rød dildo hængende fra lynlåsen. Han var samtidig bundet på sine fødder og smed sig på jorden, da den kvindelige svampesamler gik forbi ham. Hun spurgte, om han var ok, og han svarede 'jeg har det fint', hvorefter kvinden gik videre.

Samme dag anmeldte en anden svampesamler, at en mand med latex-dragt og gasmaske gik bag hende, hvilket gjorde hende urolig.

Sidste år modtog politiet også tre anmeldelser, hvor en mand med lignende dragt og maske blev set i området omkring parkeringspladsen i Tisvilde den 27. december hen ad eftermiddagen og aftenen.

En sydvest-hat i lak

I det ene tilfælde går en kvinde tur langs stranden, hvor en mand i- hvad hun beskriver som - lakdragt, maske og en sydvest-hat ligeledes i sort glinsende lak, kommer gående mod hende. Han blotter sig og onanerer, mens han kigger på kvinden, der vender sig og går mod parkeringspladsen, da hun opdager, hvad han har gang i. Manden vender sig samtidig og går den anden vej.

Samme dag gik en kvinde sammen med hendes 12-årige datter også langs strandkanten, da en mand med lignende dragt, maske og hat gik meget tæt på hende, cirka en meter, og derefter drejede skarpt væk fra hende igen.

Hverken mor eller datter så, om han havde været nøgen.

En tredje anmeldelse til politiet er foretaget af en kvinde, der så manden bagfra og blev anråbt af en anden kvinde, der fortalte, at hun havde mødt manden, der havde rørt ved sig selv, men at hun ikke selv ønskede at anmelde det til politiet, hvorefter de to kvinder fulgtes væk sammen.

Udover at have latex/plastik-lignende dragt, maske og i nogle tilfælde en hat på lyder signalementet af manden på omkring 180-185 centimeter høj, spinkel og dansktalende.

Se bort og ring 114

Hvis man støder ind i en mand med lignende påklædning, skal man ifølge politikommissær Morten Riisager-Pedersen ignorere ham.

- Se bort, for det kan godt være en, der ønsker at blive set, siden han klæder sig sådan ud. Gå stille og roligt væk, og lad være med at indlede en dialog.

Og så skal man ringe til politiet på telefonnr. 114 - uanset om han blotter sig eller ej - og meget gerne kort efter, så man kan fortælle, hvor manden befinder sig.

- Vi er rigtig afhængige af, at nogen ringer ind og siger 'nu er der en dér'. Jeg kan ikke love, vi er der efter 10 sekunder, men vi vil gøre vores for at sende en patrulje derhen og finde ud af, hvem det er. Hvis det er en, der har lavet en krænkende adfærd, bliver personen sigtet for det, og det kan også være, personen har brug for hjælp. Om ikke andet kan man forklare, at alene det at gå rundt i den særlige påklædning - maskeret inde i skoven - er utryghedsskabende adfærd, siger Morten Riisager-Pedersen.

Politiinspektøren opfordrer også til, at man henvender sig til politiet, hvis man tidligere har oplevet lignende hændelser eller har andre informationer, der eventuelt vil kunne bidrage til efterforskningen.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?